Yksi Marilyn Mansonia vastaan nostetuista raiskaussyytteistä hylättiin

Tuomarin mukaan syyte olisi pitänyt nostaa aiemmin.

16.09.2021

TMZ-lehti uutisoi, että yksi Marilyn Mansonia vastaan nostetuista hyväksikäyttö- ja raiskaussyytteistä on hylätty, koska syytettä ei nostettu tuomarin mukaan riittävän ajoissa. Myös Pitchfork on vahvistanut hylkäyspäätöksen.

TMZ:n ja Pitchforkin tutkimien oikeuden pöytäkirjojen mukaan tuomari hylkäsi Jane Doe -nimimerkin nostaman syytteen tiistaina. Syytteen mukaan Manson ja kantaja tapailivat vuonna 2011 ja suhde päättyi Mansonin raiskattua naisen. Manson oli syytteen mukaan myös uhannut tappavansa naisen. Kantaja sanoo painaneensa kaikki muistot tapahtuneesta pois mielestään ja niiden nousseen pintaan vasta nyt.

Tuomari kuitenkin katsoi, ettei kantajalla ole tarpeeksi näyttöä syytteen tueksi ja rikos on tässä tapauksessa jo vanhentunut. Syytteessä ei oltu esimerkiksi eroteltu tarpeeksi tarkasti, millä tavalla tämä muiston tukahduttaminen näkyi ja miksi se palautui mieleen vasta 10 vuotta tapahtuneen jälkeen.

Kantajalla on kuitenkin 20 päivää aikaa toimittaa oikeusistuimelle lisää näyttöä ja perustelut sille, että vuosikymmenen takainen tapaus voidaan vielä viedä oikeuteen saakka.

Jane Doen lisäksi kolme muuta naista on nostanut Mansonia kohtaan syytteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä. Syytteitä ovat nostaneet myös malli/näyttelijä Ashley Morgan Smithline, näyttelijä Esmé Bianco sekä Mansonin entinen avustaja Ashley Walters. Näiden käsittely on vielä kesken.

Mansonia vastaan on lisäksi nostettu syyte lievästä pahoinpitelystä laulajan syljettyä keikkaa kuvanneen naisen päälle. Manson on kiistänyt syyllisyytensä ja hänen asianajajansa mukaan videokuvaajien työnkuvaan kuuluu, että he saattavat joutua ”tahattomaan kontaktiin” esiintyvän artistin hien tai syljen kanssa. Mansonin asianajajan mukaan kyseessä on ollut puhdas vahinko, mikäli kuvaaja on saanut laulajan sylkeä päälleen.

Lisää luettavaa