Asenteen ja melodisten popkoukkujen voimaa ei voi kieltää – arviossa Babymetalin kokoelma

Julkaistu Infernossa 6/2021.

BABYMETAL
10 Babymetal Years
EAR

Vuonna 2010 perustettu Babymetal soittaa niin sanottua kawaii metalia, jossa yhdistetään perinteistä heavyä japanilaiseen popmusiikkiin, J-popiin. Yhtye sai ilmaantuessaan huomiota, koska harvoinpa metalliyhtyeen keulilla on nähty kolme pirteästi tanssivaa koulutyttöä. Su-metal, Moametal ja Yuimetal laulavat käsittämättömyyksiä energisellä otteella sessiomuusikoista koostuvan Kami Bandin hoitaessa musiikillisen puolen.

10 Babymetal Years summaa yhtyeen ensimmäiset kymmenen vuotta, mihin mahtuu kolme studioalbumia ja neljä livelevyä. Kymmenen kappaletta antaa orkesterin repertuaarista varsin hyvin kuvan.

Raivostuttavan tarttuva Gimme Chockolate!!, Dragonforcen kitarasankarien Herman Lin ja Sam Totmanin tiluttelusta hyötyvä superenerginen Road of Resistance tai vaikka korkeaoktaaninen Headbangeeeeerrrrr!!!!! ovat hyviä esimerkkejä ryhmän iskuvoimasta.

Huolimatta siitä, miten paljon Babymetalin olemus, imago tai koko musiikillinen konsepti mahdollisesti ärsyttää, sen energinen asenne ja törkeän melodiset popkoukut ovat jotain, minkä voimaa ei voi kieltää.