Emobändiä rennommin soljuva sivuprojekti – arviossa Times of Grace

Julkaistu Infernossa 7/2021.

TIMES OF GRACE
Songs of Loss and Separation
WICKED GOOD

Times of Grace on Killswitch Engagestä tuttujen Adam Dutkiewiczin ja Jesse Leachin sivuprojekti, joka sai alkunsa 2000-luvun loppupuolella. Vuonna 2011 ilmestyi yhtyeen debyyttilevy The Hymn of a Broken Man, joka kulki musiikillisesti hyvin vahvasti kaverien emoyhtyeen jalanjäljissä. Ensimmäisellä albumilla Dutkiewicz vastasi kaikista instrumenteista ja Leach laulusta, mutta tälle toiselle opukselle on saatu mukaan myös rumpali Dan Gluszak.

Vaikka välissä on ehtinyt kulua kymmenen vuotta, Songs of Loss and Separation ei eroa peruspiirteiltään kovinkaan paljon edeltäjästään. Dynamiikassa ja energiatasossa on kuitenkin jotain uutta, sillä tällä kertaa kappaleet ovat keskitempoisempia ja vähemmän teknisiä. Vaikka aggressiivisuutta löytyy edelleen, pääpainoa on suunnattu selkeästi enemmän melodioihin ja laulusovituksetkin ovat mielestäni hienovaraisempia.

Times of Grace soittaa rennommin soljuvaa musiikkia kuin Killswitch Engage, joka on joutunut aikoja sitten oman formaattinsa vangiksi. Toki tältäkin levyltä löytää tuttuja musiikillisia rakennuspalikoita, mutta tuntuu siltä, että eri nimikkeen alla Dutkiewicz ilmaisee itseään vapautuneemmin.