Käppätavaraa liukuhihnalta – arviossa Malamorte

Julkaistu Infernossa 10/2022.

17.01.2023
MALAMORTE
Omen
MORIBUND

Lord Vampyr alias Alessandro Nunziati tunnetaan goottimetalliyhtye Theater des Vampiresin perustajajäsenenä ja taiteilijanimeään kantavan sooloprojektin vetäjänä. Mies on myös ollut pitkään synonyymi liukuhihnalta tuotetulle käppätavaralle. Nunziatin ja Stefano Nuccetellin muodostama Malamorte ei ole tässä suhteessa poikkeus.

Yhtyeen kuudes levy Omen sisältää tummanpuhuvaa ja karskia vanhan liiton heavy metalia, jonka kuuntelusta on vaikea saada mitään irti.

Richad Donnerin ohjaamasta Ennustus-elokuvasta (Omen, 1976) inspiraationsa saanut levy ei ole todellisuudessa kovin inspiroitunut. Siinä missä Ennustus-franchise, myös Malamorten albumi lähtee pian jyrkkään alaluisuun, josta se ei enää nouse. Ja kun sanoituksetkin kertaavat wikipediamaisesti elokuvan tapahtumia, epätoivon hetket alkavat olla käsillä.

Lord Vampyr on tehnyt levyjä pian 30 vuotta vailla mitään merkkiä kehityksestä tai kypsymisestä. Ilmeisesti hänen musiikilleen on kuitenkin olemassa jonkinlaista kysyntää, koska homma vain jatkuu ja jatkuu.

Lisää luettavaa