Kipeä mutta kepeä levy – arviossa Tok Yathraa

Julkaistu Infernossa 5/2022.

31.07.2022
TOK YATHRAA
Chapter: Orang Minyak
BESTIAL BURST

Faisall Bin Marwan, joka tekee nykyisin musiikkia taiteilijanimen Tok Yathraa suojissa, perusti sooloprojektin sen jälkeen, kun miehen emoyhtye Demonification lopetti toimintansa vuonna 2020.

Marwan on pitänyt yllä kiitettävää tahtia, sillä kahden vuoden aikana on syntynyt peräti neljä albumia. Likaisen mutta melodisen black’n’rollin kuvastoon on sekoitettu vähän kaikenlaista, olipa kyse sitten perinnehevistä, rehellisestä Venom-palvonnasta tai tiukemmasta thrashistä. Ajoittain liikutaan samalla kierolla aaltopituudella kuin avantgardistisen äärimetallin pioneeri Sigh.

Sanoituksiinsa Tok Yathraa on hakenut inspiraatiota kaakkoisaasialaisista kauhutarinoista ja myyteistä. Tällä kertaa vuorossa on Orang Minyak eli vapaasti suomennettuna Öljyinen mies, jonka huhuttiin olevan öljyllä sivelty, yliluonnollisia kykyjä omaava hahmo, joka vaanii neitsyitä yön pimeydessä.

Orang Minyak on kipeä mutta kepeä levy, joka viihdyttää ja värisyttää. Kappaleista löytyy sopivassa määrin primitiivistä jytää, melodista nokkeluutta ja progressiivista notkeutta. Kauhuteemat on lihallistettu onnistuneesti, sen verran kieroutunut tunnelma levyllä on.

Lisää luettavaa