Kunniakas ja kaunis tapa muistaa edesmennyttä soittokaveria – arviossa Cerebral Mistin ep

Julkaistu Infernossa 5/2022.

17.07.2022
CEREBRAL MIST
Age of Mist
INVERSE

Melodinen death metal -ryhmä Cerebral Mist ei koskaan ehtinyt lihallistua täyteen potentiaaliinsa, sillä yhtyeen kitaristi ja säveltäjä Antti Parviainen menehtyi yllättäen 32-vuotiaana.

Neljä vuotta sitten kuollut mies jätti jälkeensä läjän valmiiksi demotettua materiaalia, jonka pohjalta loput miehistöstä päätti työstää Age of Mist -ep:n. Parviaisen alkuperäiset kitararaidat on säilytetty sellaisenaan ja kasattu niiden päälle lopulliset biisit. Mikä olisikaan kunniakkaampi ja kauniimpi tapa muistaa edesmennyttä soittokaveria.

Mitä itse musiikkiin tulee, se ei sisällä genren mittapuulla mitään uutta ja ihmeellistä. Jos Children of Bodomin, Northerin tai Scar Symmetryn kaltaiset nimet aiheuttavat positiivisia väristyksiä, Age of Mist iskeytyy hedelmälliseen maaperään. Parasta kappaleissa ovat tyylikkäät ja tarttuvat melodiamaisemat, joita tarjoillaan kuulijalle aika avokätisellä otteella.

Se mikä omaperäisyydessä hävitään, soitannollisessa ja sovituksellisessa notkeudessa voitetaan. Elektroniset äänimaisemat piristävät menoa ja laajentavat soonista spektriä mukavasti.

Lisää luettavaa