Kypsä ja varmaotteinen työnäyte – arviossa Amoth

Julkaistu Infernossa 1/2022.

10.03.2022
AMOTH
The Hour of the Wolf
ROCKSHOTS

Progressiivista hybridimetallia soittava Amoth palaa kehiin kolmannella pitkäsoitollaan. Paluun on tehnyt myös yhtyeen debyytillä (Crossing Over, 2011) laulanut, nykyään Ensiferumissakin vaikuttava Pekka Montin. Lisävahvistusta tuo toinen kitaristi Mikael Rauhala.

Orkesteri osaa edelleen väistellä definitiivisiä genreluokitteluja ja ammentaa vaikutteita niin thrash metalin, perinnehevin kuin progressiivisen rockinkin puolelta. Jopa äärimetallisia sävyjä löytyy.

Hour of the Wolf edustaa siis samaa tyyliä kuin bändin aikaisemmatkin levyt. Tällä kertaa nyansseja ja sävyjä on kuitenkin hiottu entistä pidemmälle, mikä on tuonut sävellyksiin tuoreentuntuista energiaa ja dynamiikkaa. Kuulija saattaa edelleen kärsiä hienoisesta informaatioähkystä, mutta onneksi huolelliset sovitukset takaavat sen, että kappaleet soljuvat vaivattomasti eteenpäin.

Toinen tärkeä seikka on, että sävellyksistä löytyy kikkailun lisäksi runsaasti tarttuvuutta, oli kyse sitten riffeistä tai melodioista. Hyvällä syyllä voikin todeta, että Hour of the Wolf on yhtyeen kypsin ja varmaotteisin työnäyte.

Lisää luettavaa