Modernia raskasta rockia hyvällä maulla ja tyylitajulla – arviossa Spiritraiser

Julkaistu Infernossa 5/2022.

04.07.2022
SPIRITRAISER
Ciklos
OMAKUSTANNE

Laulaja Jules Näverin, kitaristi Uula Korhosen, rumpali Kristian Merilahden ja basisti Anssi Ruotasen muodostama Spiritraiser soittaa hyvin jenkkityylistä raskaan rockin ja vaihtoehtometallin yhdistelmää, joka kuulostaa hitusen progressiivisemmalta versiolta Deftonesista.

Yhtyeen toinen levy on näppärä sekoitus painavia kitaravalleja, postrockmaisia näppäilyjä ja uljaita melodioita. Ehdottomasti parasta levyllä on Näverin voimakas ja vereslihainen tulkinta, josta löytyy tarpeen tullen myös ääretöntä herkkyyttä.

Jos yhtyeelle pitäisi hakea kotimaista verrokkia, Sara voisi olla sellainen. Yhtyeiden äänimaisemassa ja tavassa sovittaa kappaleensa on hyvin paljon samaa. Tästä huolimatta Spiritraiserilla on selkeästi oma identiteettinsä ja olemuksensa, mikä on havaittavissa läpi kaikkien sävellysten.

Ciklos on malliesimerkki hyvällä maulla ja tyylitajulla toteutetusta modernista raskaasta rockista, jonka kaikki musiikilliset elementit on saatu optimaalisella tavalla tasapainoon. Kaikin puolin laadukasta työtä.

Lisää luettavaa