Odotuksen arvoinen esikoisteos – arviossa Thy Row

Julkaistu Infernossa 9/2021.

THY ROW
Unchained
ROCKSHOTS

Vuonna 2017 perustettu helsinkiläinen heviyhtye väänsi iisakinkirkkomaista debyyttialbumiaan neljä vuotta. Syyskuussa viimein ilmestynyt teos osoittautuu odotuksen arvoiseksi.

Road Goes On potkaisee levyn käyntiin mahtavalla energialla, ja sama meininki jatkuu läpi biisien. Sävellystyö on priimaa, eikä soittokaan jätä toivomisen varaa.

Muun muassa Metal De Factosta tutun Mikael Salon laulanta on jälleen vaikuttavaa kuultavaa. Mies tulkitsee biisit sellaisella intensiteetillä, että niiden fiilis todella välittyy kuulijalle asti. Tämä korostuu etenkin kappaleessa Down on My Knees, joka on levyn timanttisinta terää. Orkestraatiot tuovat hienoa lisäarvoa ja alleviivaavat vahvasti sanoituksiin nojaavan biisin viestiä.

Kappaleet jäävät päähän todella nopeasti, ovathan ne yhtä suurten ja tarttuvien kertosäkeiden riemuvoittoa. Joissakin kohdissa on pientä löysyyttä, mutta se ei pilaa hyvää pakettia.

Vaikka biiseissä puidaan vaikeitakin aiheita, albumin kokonaisfiilis on hyväntuulinen. 40-minuuttinen on ohi nopeammin kuin huomaakaan, eikä auta kuin panna lätty uudestaan pyörimään. Ei yhtään kehnompi suoritus ensimmäiseksi levyksi.

Lisää luettavaa