Pirteää ja hyvää musiikkia koko rahan edestä – arviossa Axel Rudi Pell

Julkaistu Infernossa 4/2022.

04.06.2022
AXEL RUDI PELL
Lost XXIII
STEAMHAMMER

Veteraanikitarasankari Axel Rudi Pell on kulkenut melodisen hard rockin ja heavy metalin sävyttämää polkuaan jo yli 30 vuoden ajan. Musiikillinen tyyli ei ole tänä aikana juuri muuttunut, mutta toisaalta levytysten laatukin on pysynyt kiitettävän tasaisena.

Suurin valtti miehen musiikissa on kitaristin itsensä lisäksi laulaja Johnny Gioeli, joka on ollut bändin keulakuva vuodesta 1998. Hardlinestakin tuttu mies on mielestäni yksi genren kovimmista tekijöistä niin tyylin kuin tekniikankin puolesta.

Uuden levyn titteli voidaan Pellin mukaan lukea myös Lost Worldina, sillä w on aakkosten 23. kirjain. Nimi sopii tähän maailmanaikaan, mutta mitään turhan painavia poliittisia julistuksia ei kuulla. No, eipä niitä tässä kontekstissa osaa vaatiakaan. Hyvää musiikkia kun löytyy senkin edestä.

Vaikka meno ei ole muuttunut, jotain pientä piristymistä ja ekstravirtaa sävellyksiin ja yleiseen atmosfäärin on eksynyt, sillä albumi kuulostaa vireämmältä kuin pari edellistä. Etenkin levyn päättävä nimikappale tarjoaa eeppisen herkullisen hetkiä.

Lisää luettavaa