Veitsenterävää raippaamista – arviossa Rotten Sound

Julkaistu Infernossa 3/2023.

25.04.2023
ROTTEN SOUND
Apocalypse
SEASON OF MIST

Jukupätkä, nyt on ankaraa sivallusta. Tämä levy saa Exitin (2005) vaikuttamaan proge-eepokselta: Apocalypse sisältää 21 minuuttia lähes pelkkää tykitystä, josta on karsittu kaikki turha. Mainittuun mittaan kopla rusauttaa 18 kappaleen verran armotonta vihmontaa. Levy lähtee kuin tykin suusta, ja ensimmäisellä sekunnilla bändi etenee suunnilleen puoliväliin ensimmäistä säettä. Yhdennentoista sekunnin kohdalla on ehditty vetää kertsi ja palata säkeeseen.

Omiin mieltymyksiini painotus vauhtiin ei ole optimaalinen, vaikka veitsenterävä raippaaminen on yhtä kaikki vakuuttavaa kuultavaa. Harmillisen vähälle jäävä deathmetallisuus, jolla Rotisko on aina saanut mielihyvän mahlan juoksemaan vuolaana, tuo hengähdystauon vain harvoin.

Vimmaisen blastaamisen ja vähäisen dödörunnonnan lisäksi mukana on tietenkin ilmaisun kolmas tukijalka, kipakka d-beat-crustailu. Kaiken pohjalla on ihanasti muriseva HM2-jyrinä, ja hitaat kohdat nousevat kyllä esiin vahvasti. Minuutin mittainen Fight Back kattaa koko kirjon esimerkillisesti.

Kaikesta ankaruudesta ja hurjuudesta huolimatta Rotten Sound on onnistunut luomaan hämmästyttävän kuuntelukelpoisen kokonaisuuden. Vankka osaaminen kuuluu, eikä ukoilta tunnu sähkö loppuvan tai asenne lussuuntuvan. Päinvastoin.

Lisää luettavaa