Veteraani onnistuu yhä kanavoimaan alkuvoimaisia toismaailmallisia elementtejä – arviossa Arthur Brown

Julkaistu Infernossa 6/2022.

14.09.2022
ARTHUR BROWN
Long Long Road
PROPHECY

Sähäkän voodoo-bluesin pioneeri ja sokkirockin esi-isä Arthur Brown on toiminut vuosikymmenten saatossa innoittajana esimerkiksi Alice Cooperille, Bruce Dickinsonille, KISSille ja Ozzy Osbournelle.

Dramaattisesta laulutyylistä, kasvomaskeista ja liekehtivästä kypärästään tunnettu Brown saavutti kulttisuosiota Crazy World of Arthur Brown -yhtyeensä debyyttialbumilla vuonna 1968. Kyseiseltä levyltä irrotettu Fire-single lienee vieläkin miehen uran suurin hitti. Vaikka suurta kaupallista suosiota ei saavutettu, mies on puskenut määrätietoisesti levyjä aina näihin päiviin saakka. Ei hullummin tänä vuonna 80 täyttävältä veteraanilta!

Long Long Road sisältää herkullisen sekoituksen psykedeelistä bluesia, progressiivista rockia ja autotalliräminää. Roky Ericksonin ja Captain Beefheartin hengenheimolaisella on aina ollut taito kanavoida musiikkiinsa alkuvoimaisia toismaailmallisia elementtejä, eikä Long Long Road ole tässä suhteessa poikkeus. Levy ei kuulosta tippaakaan väsähtäneeltä tai setämäiseltä vaan poikkeuksellisen virkeältä, kun ottaa huomioon mittariin kertyneet lukemat.

Lisää luettavaa