Täytetyt paprikat, pekonisyömmeit

04.11.2011

Tarpeet:

iso paketti (340 g) Amerikan pekonia
purkki Creme Bonjour -pippuri-kermasekoitusta
aurinkokuivattu tomaatti -fetajuustoa
sipulia
riisiä
lihaliemikuutio
4 isohkoa paprikaa, valitse tasapohjaisempia, jotka pysyvät pystyssä

Maailman tunnetuimman satukirjan mukaan hippien esi-isä ruokki ison porukan viidellä leivällä ja kahdella kalalla. Sacrilegious Impalementin kitaristi Von Bastard taas ruokkii pari henkilöä monimuotoisemmin paprikoilla, pekonilla, fetalla ja riisillä.

 

Tee näin:

  1. Leikkaa paprikoista yläosat parin sentin päästä kannanjuuresta niin, että niistä tulee kansi. Poista siemenet ja pese paprikat.
  2. Keitä noin pari desiä riisiä väljässä vedessä lihaliemikuution kanssa.
  3. Leikkaa pekonit saksilla pannulle noin parisenttisiksi paloiksi.
  4. Pilko sipulia pieniksi paloiksi ja laita ne fetan kanssa kulhoon. Lisää rapeiksi paistetut pekoninpalat sekä pippurikerma ja sekoita.
  5. Lisää riisiä ja sekoita niin, että tulee tasainen massa. Annostele paprikoiden sisään ja laita kannet takaisin paprikoihin.
  6. Laita uuniin vuoassa (jossa paprikat pysyvät pystyssä) ja kypsennä oman makuasteen mukaan, noin parikymmentä minuuttia 200 asteessa.


Von Bastardin oma luonnehdinta:
”Sopii arkeen ja viikonloppuun. Resepti on sovellettu osittain omasta lihapiirakkaohjeesta, ja ohjetta voikin helposti muokata oman maun mukaan. Esimerkiksi pekonit voi korvata paistetuilla sienillä ja fetan Koskenlaskijalla. Pippurikermankin voi hyvin tehdä itse vaikka ranskankermasta. Täytteeseen voi myös lisätä chiliä, olen kokeillut esimerkiksi itse kasvatettuja Naga Moricheja tai valmista chilisoosia ja todennut käyväksi. Ruokajuomaksi Dr. Pepper Cherryä ja hyvää bourbonia tarpeen mukaan.”

Megan tuomio:
”HCC-palstalla on aiemmin täytetty muun muassa lehtipihvejä herkullisella sipuli–paprika–feta-mössöllä, ja kreikanpojan lampaanjuusto näyttää taas mahtinsa yhdessä yleismauste pekonin kanssa, kun aletaan täyttää paprikoita. Mehevän herkullinen täyte ei lisämausteita kaipaa, sillä suolaa tulee riittävästi fetasta ja lihaliemikuutiosta. Pippurikerma yhdessä aurinkokuivatun tomaatin ja pekonin kanssa antaa kaivatunlaisen pikantin aromin, jota on turha alkaa peittää millään lisämausteilla. Von Bastardin luonnehdinnasta löytyy osuvia variaatiomahdollisuuksia, joista paprikan lajitoverin chilin yhdistäminen mukaan on yksi kiinnostavimmista. Liha-allergisetkin saavat tästä oman versionsa varsin vähäisin muutoksin. Mikäli täytettä jää yli, siitä pyöräyttää varsin helposti vaikka hieman tavallista runsaamman kastikepohjan. mega_lowJos esteettiset seikat ruuanlaitossa, tai elämässä ylipäätään, kiinnostavat, Capsicum annuumia löytyy lukuisissa eri väreissä, mutta punainenhan niistä ehdottomasti maukkain on.”

 

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden
sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku
vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa