”Kun tekee hyvää musiikkia, niin se auttaa” – Crimson Sunin minihaastis, Tuska 2016

Sini, Crimson Sun, Tuska 2016. Kuva: Mikko Pylkkö

Kotkan poikii ja yksi tyttö, eli vuoden 2015 yhden mielenkiintoisimmista ensijulkaisuista (Towards the Light) päästellyt melodiametallikvintetti Crimson Sun saapuu Infernon minihaastikseen koko bändin voimin. Tällä kokemuksella sanoisin, että se on aina merkki bändin sisäisen kemian toimivuudesta ja reilusta porukkahengestä.

– Meillä on hyvä kemia. Puhuttiin äskettäin, että on hyvin tärkeää, että bändiläiset ovat ystäviä keskenään. Joni (Junnila, kitaristi) sanoikin, että hyvä, kun ei olla vain työkavereita, vaan homma toimii bändin ulkopuolella, basisti Jukka Jauhiainen selventää.

– Esimerkiksi elokuussa me ollaan kaikki menossa Antin (Rantavuo, rumpali) häihin. Kaikki saivat jopa kutsun, Joni komppaa.

– On aina kiva mennä treeneihin ja keikalle. Viime kesänä käytiin Gdanskissa Puolassa porukalla lomalla, laulaja Sini Seppälä lisää.

Haastattelua purkittaessa Crimson Sunilla on takanaan ensimmäinen Tuska-keikka. Retkueen olotila on – kuin yhdestä suusta – ”helvetin hyvä”.

– Ihan mieletön fiilis. Olo on epärealistinen vieläkin. Tehtiinhän me pientä promoakin, ja kun vielä tekee hyvää musiikkia, niin se auttaa. Tuskassa on toki paljon muitakin hyvä bändejä, mutta on sitä kiinnostusta ollut meidänkin suuntaan. Kun on oltu aika hyvin mediassakin esillä, Sini näkee.

Tulevaisuuden suunnitelmissa Crimson Sunilla on keikkaa, muun muassa Laihialan Villen uuden S-TOOL -yhtyeen kanssa. Horisontissa siintää myös seuraava levy, jota varten on jo buukattu studio syyskuulle. Levyn julkaisu menee vuoden 2017 puolelle.

– Vähän se jänskättää, ja on ollut kynnyskin alkaa tehdä uutta levyä, kun ensimmäinen sai niin hyviä arvioita ja onnistui hyvin. Aina on ollut sellainen mentaliteetti levyjä tehdessä, että tehdään parempi kuin edellinen. Muuten voi jäädä kotiin, Jukka paaluttaa.

– Meillä olisi rahkeet kansainvälistyäkin. Ulkomaankiertue on toiveissa, vaikka mitään konkreettista ei ole vielä kertoa. Se vaatii kuitenkin paljon bändiltä ja yhteistyökumppaneilta, jotka voivatkin ilmoittautua heti tämän haastattelun jälkeen, Sini ja Joni nakkaavat.

Crimson Sun on energinen niin levylautasella kuin livenäkin. Sini kertoo perusteluksi helposti kuunneltavan ja moneen makuun sopivan musiikin. Joni sen kuitenkin taitaa parhaiten tiivistää:

– Ollaan nöyriä ja hyvännäköisiä.

Lopuksi vielä Sini ja Infernon kymmenen sanaa:

Hevimetalli: – Crimson Sun.
Kesäloma: – Festarit.
Paratiisi: – Suomen kesä.
Helvetti: – Tuli.
Lemmikki: – Kissa.
Uskonto: – Ateismi.
EU: – Brexit.
Jalkapallo: – En tiedä.
Suomi: – Kesä.
Tuska Open Air: – Hyvä musiikki.