Tuska-sunnuntain aurinkoiset jäähyväiset – minikooste kuvin ja tekstein

Tuska-sunnuntai - Suvilahti, Helsinki, 01.07.2018.

02.07.2018

Tuskan viimeisenä päivänä festarikansaa väsytti, mutta meininki pysyi kovana. Mukana vauhdissa pysyttelivät Tami Hintikka ja Salla Harjula sekä taas kerran upeita kuvia vanginnut bändivalokuvaajamme Mikko Pylkkö.

Tamin sunnuntai: 

Europe – Tuska 2018

  • Aurinko ja Joey Tempest

Kaikki hyvä ja kiva loppuu aikanaan, niin myös Tuska vuosimallia 2018.

Sunnuntaina saatiin jotain, mistä sitä ennen vain unelmoitiin. Vanha kunnon aurinko päätti nimittäin näyttäytyä oikein kunnolla, ja ai että, miten hieno näyttäytyminen se olikaan. Luonnonilmiöille ei ainakaan tietääkseni voi oikein mitään, ovat mitä ovat, vaikka aina kuulee ”olisipa hyvä sää” -tyyppisiä kainoja pyyntöjä. Olin itsekin toivonut veden, pilvisyyden ja tuulen sijaan jotain muuta.

Kun Europe rokkasi auringonpaisteessa ja Joey Tempest hymyili näyttäen valkoisena hohtavaa hammasrivistöään, tuli itsellekin hymy huulille.

Sallan sunnuntai:

Ihsahn – Tuska 2018

  • Ihsahn

Kun lauantaina nähtiin Ihsahn eeppisen Emperorin johtajana ja kenraalina, sunnuntaina oli soolokeikan vuoro astetta pienemmällä Helsinki-lavalla.

Samoihin tuomiopäivän tunnelmiin ei toki teltassa sukellettu, sillä nyky-Ihsahn tekee avantgarde-metallia häpeämättömillä pop-koukuilla ja simppelin tarttuvilla riffeillä. Oli musiikkigenre kuitenkin mikä tahansa, yksi asia on varma: tämä metallihistorian Ikoni Suurella Iillä toimittaa eleettömällä karismallaan huiman kokemuksen, aina.

Ihsahnilla on myös ihana tapa noukkia taustabändikseen nuoria, lahjakkaita, nousevia norjalaismuusikkoja, jotka silminnähden nauttivat lavalla olosta ja vetävät niin tiukasti, että moni veteraani kalpenisi moisen rinnalla. Täyden kympin keikka kaikin puolin.

  • Grave Pleasures

Kotimainen goottitanssipoppoo Grave Pleasures oli ikävästi lykätty samaan aikaan esiintymään sunnuntain yleisömagneetti Europen kanssa. Mikä sääli! Tästä maasta on viime vuosina tullut hyvin vähän mitään yhtä tarttuvaa, kansainvälistä ja hillittömän viihdyttävää raskaahkoa rockia.

Bändi osoitti Inferno-lavan uumenissa, että tykittää livenä yhtä nautittavasti kuin levyllä. Allekirjoittanut tanssahteli koko keikan ajan. Minä kiitän, vierustoverit ehkä eivät niinkään.

Mikon sunnuntai:

Timo Rautiainen – Tuska 2018

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus – Jari Huttunen – Tuska 2018

Ihsahn – Tuska 2018

Ihsahn – Tuska 2018

Europe – Tuska 2018

Clutch – Tuska 2018

Clutch – Neil Fallon – Tuska 2018

Parkway Drive – Winston McCall – Tuska 2018

Parkway Drive – Tuska 2018

***

Ja Infernon Tuska 2018 -fiilistelythän eivät millään lailla lopu tähän. Definitiivistä loppukoostetta, kuvagallerioita, artistihaastiksia ynnä muuta kaihoisaa on odotettavissa koko loppuviikon ajan.

Lisää luettavaa