Dave Mustaine on huolissaan Amerikan maineesta – ”Moni muualla asuva tuttuni nauraa meille”

Megadeth-nokkamies on myös huolissaan siitä, että nykyinen poliittinen ilmapiiri tuntuu nuorista luotaantyöntävältä.

Dave Mustaine on tunnettu poliittisesti aktiivisena ihmisenä. Megadeth-liideri käsittelee ja kritisoi usein poliittisia elimiä ja toimijoita biiseissään ja keskustelee mielellään aiheesta myös siviilissä. Niinpä hän onkin huolissaan siitä, millaisen kuvan nykyinen poliittinen ilmapiiri ja varsinkin presidentivaalit antavat Amerikasta niin ulkomaille kuin myös oman maan nuorisolle.

– Tunnen paljon ihmisiä ympäri maailmaa, myös joitain raskaan sarjan valtiomiehiä sieltä täältä. Moni muualla asuva tuttuni nauraa meille ja se on surullista, Mustaine sanoo Yahoo! Musicin haastattelussa.

– Meidän pitäisi toimia ukkosenjohtimena, olla kuin aikuinen huoneessa muiden maiden joukossa. Juuri nyt olemme hukanneet Amerikan todellisen ytimen.

Mustaine oli myös todella ihmeissään, ettei niin monia loistavia ajattelijoita sisällään pitävästä maasta löydy Trumpia ja Clintonia parempia ihmisiä taistelemaan paikasta valkoisessa talossa. Hän toivoo uskoo parempaan tulevaisuuteen ja siihen, että joku potentiaalinen vahva johtaja nousee vielä valtionpäämieheksi – mikäli siis nykymeno ei ole onnistunut jättämään liian syviä jälkiä tuleviin sukupolviin.

– Kaikki tämä on ollut todella masentavaa seurattavaa maamme nuorisolle, joka alkaa vasta nyt osallistua politiikkaan. He ovat pettyneet eivätkä halua olla jatkossa missään tekemisissä asian kanssa.