Falconer lopettaa toimintansa – viimeiseksi jäävä levy ilmestyy kahden viikon kuluttua

RIP, Falconer!

12.06.2020

Vuonna 1999 perustettu ruotsalainen folk/power metal -bändi Falconer ilmoittaa lopettavansa 26. kesäkuuta ilmestyvään From a Dying Ember -levyyn.

”Samalla kun uusi albumi From a Dying Ember ilmestyy, Falconer lopettaa kahden vuosikymmenen mittaisen uransa. Päätös ei ole mitenkään radikaali tai yllättävä, vaan se on kasvanut viimeisten vuosien aikana. On aika siirtyä eteenpäin tekemään jotain muuta – mitä se sitten ikinä onkaan”, kitaristi-kosketinsoittaja Stefan Weinerhall tiedottaa.

”Tunsin ennen tätä levyä, että vaikka rakastan Falconerin musiikkia, tiesin liian hyvin, kuinka sitä tehdään ja mitä ovat odotukset ja rajoitteet kun kirjoitetaan kappaleita Falconerille. Se tuntui ehkä liian tutulta ja turvalliselta. Päätimme tehdä tästä viimeisestä albumista niin hyvän kuin voimme, ja keskityimme saamaan mukaan kaikki olennaiset Falconer-vaikutteet.”

”Esimerkiksi balladin tuli kuulostaa balladilta, folkbiisin niin folkilta kuin mahdollista ja niin edelleen. Pelkkä päätös siitä, että tämä tulee olemaan viimeinen albumimme sai minut löytämään uutta intoa biisinkirjoittajana, ja tämä on kuin pitkän juoksun loppukiri.”

”Viimeinen asia, minkä olisimme halunneet tehdä, olisi ollut julkaista loppuun sellainen ’ihan jees’ -paketti. Teimme sen sijaan levystä niin hyvän, että voimme lopettaa bändin selkä suorana, minkä vuoksi annoimme albumin ottaa aikansa. Onnistuimmeko tässä, on tietysti fanien päätettävissä, mutta bändinä olemme ylpeitä tästä suorituksesta, ja toivon, että monet fanit pitävät tätä arvokkaana hyvästinä.”

Alhaalla maistiainen tulevalta levyltä:

Lisää luettavaa