Inferno valitsi vuoden 2015 parhaat kotimaiset albumit – katso top 10

06.01.2016

Raskaan rockin erikoislehti Inferno on suorittanut perinteisen vuosiäänestyksensä. Kriitikoiden jakamissa äänissä oli hajontaa, mutta listan kaksi ensimmäistä tulivat maaliin lähes rinta rinnan ja selvällä kaulalla muihin nähden. Myös pronssista käytiin kiivas taistelu, ja topkympin hännillä käytiin kamppailua muutaman listan ulkopuolelle jääneen albumin kanssa.

Eilen julkaistu parhaiden ulkomaisten levyjen lista löytyy tästä klikkaamalla. Kirjoittajien henkilökohtaiset listaukset löytyvät vuoden ensimmäisestä, 29. tammikuuta ilmestyvästä printtilehdestä.

Kotimaisten albumien top 10:

1. Swallow the Sun: Songs from the North I, II & III
”Swallow the Sun on kyennyt siihen, mihin monikaan vertaisbändi ei: se on tehnyt ajatonta musiikkia.”
Joni Juutilainen

2. Amorphis: Under the Red Cloud
”Tutunkuuloista kamaa, eikä radikaaleja yllätyksiä suuntaan tai toiseen ilmene tarkemmassakaan syynissä. Laatutaso on kuitenkin korkea: riffit ja melodiat toimivat oivasti ja ovat keskenään tasapainossa.”
Kimmo K. Koskinen

3. Diablo: Silver Horizon
”Diablo on tällä levyllä juuri sellainen kuin odotinkin sen vuonna 2015 olevan: varmaotteinen, iskevä ja ryhdikäs.”
Mikko Malm

4. Aktor: Paranoia
”Omituisen vinoutuneen, levyn nimen mukaisen sävyn muuten hittikertosäkeiseen musiikkiin tuovat härskisoundiset synakuviot sekä omintakeisen yllättävät osuudet ja hypnoottiset rytmitykset.”
Miika ”Mega” Kuusinen

5. Mörbid Vomit: Doctrine of Violence
”Likaisesta ja raskaalla kädellä soitetusta vyörytyksestä ei tingitä. Mörbid Vomit nousee näillä näytöillä kertaheitolla oman alansa kärkinimien joukkoon. Vuoden parasta death metalia?”
Kari Koskinen

6. Callisto: Secret Youth
”Secret Youth on melkeinpä edeltäjänsä vastakohta. Se on täynnä elämää, vaihtelua, energiaa, lisääntyneitä noise rock -vaikutteita ja kaikkea muuta hienoa, joka herättää kuulijan mielenkiinnon avauskappaleesta alkaen.”
Joni Juutilainen

7. Barren Earth: On Lonely Towers
”On Lonely Towers kuulosti parilla ensimmäisellä pyöräytyksellä kerrassaan jumalaiselta, osaltaan varmaankin yllätysmomenttinsa vuoksi, ja vaikka vaikutelma on jatkossa hivenen laantunut, yhtyettä voi onnitella ja kiittää helvetin hienon albumin valmistamisesta.”
Matti Riekki

8. Mokoma: Elävien kirjoihin
”Vakavaa masennusta ei voi toivoa kenellekään. Onneksi se on Annalan kohdalla ainakin tällä erää menneisyyttä ja pimeyden maisemista on tuomisina näin vakuuttava teos.”
Toni Keränen

9. Garden Of Worm: Idle Stones
”Kolmikolle iso käsi rohkean idean loppuunsaattamisesta.”
Antti Luukkanen

10. Desolate Shrine: The Heart of the Netherworld
”Tällaista jälkeä syntyy, kun revitään itsestä kaikki irti, sisintä myöten.”
Eetu Järvisalo

Koostimme artikkelin kylkeen soittolistan, jolla kuullaan kärkikympin lisäksi useampia mainintoja keränneitä ja henkilökohtaisia ykkössijoja saaneita, mutta top 10:n ulkopuolelle jääneitä bändejä, kuten Death Hawks, Tomb of Finland ja Nightwish.

Lisää luettavaa