”Kaikkea ei voi tehdä projektiokankaan edessä” – Tim ”Ripper” Owens kuvailee, miten iso vaikutus koronalla on ollut muusikoiden elämään

"Paikkansa jo vakiinnuttaneet bändit voivat julkaista levyjä tuosta vaan, mutta aloitteleva bändi ei voi toimia niin", Owens pohtii.

28.06.2021

Entinen Judas Priest– ja Iced Earth -solisti, nykyisin kitaristi K.K. Downingin (myös ex-Judas Priest) KK’s Priest -yhtyeessä laulava Tim ”Ripper” Owens (kuvassa keskellä) kuvailee Jason Saulnierin tuoreessa haastattelussa (video artikkelin lopussa), miten iso vaikutus koronalla on ollut hänen ja kaltaistensa muusikoiden elämään ja toimeentuloon.

”Musiikki on ainoa asia, jota teen elääkseni. Normaalisti jos musiikilla ei jostain syystä enää elä tai tapahtuisi jotain sellaista ettet voi enää tehdä musiikkia, sinun pitäisi hankkia jokin toinen työpaikka. No, nyt ei ollut edes niitä muita työpaikkoja!” Owens tuskailee.

”Minulla piti olla luvassa todella kiireinen vuosi, joka alkoi KK’s Priestin levyn osuuksillani. Ajattelin, että tästä tulee aivan mahtava kesä. Pääsemme festareille, saamme levyn ulos ja lähdemme kiertueelle. Ja sitten emme saaneet levyäkään tehtyä. Kaikki ajattelivat, että levy on valmis koska sain laulut purkkiin ja näin, mutta ei se mene niin. On hyvin vaikeaa toimia, kun emme pääse lainkaan kokoontumaan yhteen. Kaikkea ei voi tehdä projektiokankaan edessä. Paikkansa jo vakiinnuttaneet bändit voivat julkaista levyjä tuosta vaan, mutta aloitteleva bändi ei voi toimia niin. Joten [korona] todella muutti kaiken.”

Owens sanoo olevansa onnekas, että hänellä oli monia projekteja, jotka hän pystyi hoitamaan etänä omasta studiostaan käsin.

”Täytyy vain sopeutua ja etsiä uusia tapoja tehdä asioita”, Owens tuumaa.

”Tein esimerkiksi uusimman Three Tremors -levyn. Lauloin myös Pyramid-nimisen bändin levyllä, jota työstämme edelleen. Lisäksi oli kaikenlaisia yksittäisiä kappaleita ympäri maailmaa olevien muusikoiden kanssa. Minulla kävi tuuri, että voin tehdä näin. Mutta joka tapauksessa korona muutti kaiken. Onneksi asiat näyttävät hiljalleen menevän valoisampaan suuntaan – täällä Ohiossa maskipakosta luovuttiin juuri – ja asiat helpottuvat. Toivon mukaan pääsemme taas pian tien päälle.”

KK’s Priestin debyyttialbumi julkaistaan 20. elokuuta.

Lisää luettavaa