Metallican Some Kind of Monster -dokumenttielokuva löytyy nyt Netflixin valikoimista

Metallica oli vuosituhannen alussa Jason Newstedin eroamisen jälkeen, St. Anger -albumin työstövaiheessa lähes hajoamispisteessä. Tulehtuneita välejä ja alkoholiongelmia korjattiin terapeutti Phil Towlen avulla ja kamerat seurasivat koko prosessia. Viattomana ja tavallisena making of -videona alkanut filmi menikin vielä syvemmälle ja lopputuloksena on vuonna 2004 julkaistu Some Kind of Monster -dokumentti.

Elokuva seuraa sivusta lukuisia Lars Ulrichin ja James Hetfieldin sanallisia yhteenottoja, jotka ovat lähellä vaihtua fyysisiksi. Mukana on myös Larsin ja bändistä sen alkuaikoina erotetun Dave Mustainen kohtaaminen sekä uuden basistin metsästämistä ja koesoittoja. Vaivaannuttavia, ajoittain lapsellisia mutta myös rehellisyydessään rohkeita hetkiä on siis tarjolla koko rahan edestä.

Mikäli tämä maailman suurimman heavy metal -yhtyeen vaikeasta vaiheesta kertova pätkä on jäänyt näkemättä, ei hätää: elokuva on nimittäin lisätty Suomen Netflixin valikoimaan. Ja kuten toverijulkaisumme Episodi tietää kertoa, dokumentin kyytipojaksi on tarjontaan lisätty myös 10 vuotta Some Kind of Monsterin julkaisun jälkeen tehty pätkä, jossa muistellaan elokuvan vaiheita ja fiilistellään myös lippuluukuilla flopannutta Through the Never -konserttielokuvaa.