Metallican pitäisi keikkailla ahkerammin, tuumaa Kirk Hammett – ”Otan keikoista aina irti niin paljon kuin pystyn”

"Tunne siitä, että Metallica on toimiva, kiertävä bändi, saa minut iloiseksi. Joskus kaipaan sitä tunnetta, koska mielestäni emme kierrä tarpeeksi", kitaristi sanoo.

17.06.2024

Parhaillaan Euroopan-kiertueella – jonka timoilta yhtye piipahti hiljattain myös Suomessa – oleva Metallica on jo vuosia kiertänyt siten, ettei bändi ole yhtäjaksoisesti tien päällä kuin korkeintaan kaksi viikkoa kerrallaan, jonka jälkeen yhtye palaa aina viikoksi tai pariksi kotiin viettämään aikaa perheen kanssa. Tuoreessa The Metallica Report -podcastin haastattelussa yhtyeen kitaristi Kirk Hammett kuitenkin sanoo, että hänen puolestaan bändi voisi keikkailla enemmänkin.

”Olen iloinen, kun saan olla tuolla ja viedä musiikkiamme ihmisille. Tunne siitä, että Metallica on toimiva, kiertävä bändi, saa minut iloiseksi. Joskus kaipaan sitä tunnetta, koska mielestäni emme kierrä tarpeeksi. Mutta asiat ovat miten ovat. Niinpä otan keikoista aina irti niin paljon kuin pystyn. Koska siitä tässä on kyse: kitaran soittamisesta, biisien tekemisestä, äänittämisestä ja kiertämisestä. Sitä ei ole elämässäni mielestäni tarpeeksi juuri nyt”, Hammett tuumaa.

Metallican nuorin jäsen, basisti Robert Trujillo täyttää syksyllä 60 vuotta, eli ehkä on fyysisesti ihan hyvä, että keikkatahtia on vähän höllennetty sitten hulluimpien nuoruusvuosien. Hammett sanoo pitävänsä itseään kiertueella ollessaan kunnossa muun muassa kuntopyöräilemällä vähintään 20 minuuttia joka päivä.

”Minulla on polvivaivoja, joten sillä tavoin varmistan, että polveni pysyvät kunnossa. Ennen keikkaa teen perus joogaharjoituksen ja soittelen kitaraa pitkin päivää”, Hammett kuvailee keikkoihin valmistautumistaan.

”Yritän ylläpitää fyysistä elämäntapaa. Kotona ollessani kävelen, pyöräilen tai uin jatkuvasti. En enää pysty hirveästi lenkkeilemään tai surffaamaan mainittujen polvivaivojen vuoksi. Mutta tälle kiertueelle lähdin täysin valmiina ja hyvässä kunnossa. Mikä on melko uskomatonta, ottaen huomioon miten paljon hommia hoidan kotona ja sen sellaista. Mutta onnistuin saamaan homman kasaan.”

Lisää luettavaa