Mikä on keikkailevan artistin menestyksen salaisuus? Alice Cooper antaa varsin yksinkertaisen vinkin, joka monilta herkästi unohtuu

Älä ole kusipää, voisi ohjeen tiivistää lyhyesti ja ytimekkäästi.

27.06.2022

Jo viiden vuosikymmenen ajan maailman keikkalavoja kolunneelta Alice Cooperilta tiedusteltiin Rolling Stone Deutschlandin haastattelussa, mikä on rockveteraanin tärkein vinkki saada keikkakone pyörimään sujuvasti illasta ja vuodesta toiseen. Vastaus on lopulta hyvin yksinkertainen ja pätee myös moniin muihinkin tilanteisiin ja ympyröihin.

”Mielestäni kaikki muut menevät sen mukaan, kuka johtaa bändiä. Niinpä minä kohtelen sitä kaveria, joka lakaisee lavan samalla kunnioituksella kuin kitaristia tai basistia – jokaista kohdalleen samalla tavalla. Jos meillä esimerkiksi on vapaailta, kutsun kaikki illalliselle. Ja tarkoitan kaikki, koko 35-40 henkeä – toteemipaalun alin kaveri saa saman kohtelun kuin bändi”, sanoo Cooper, joka muuten kertoi taannoin laittaneensa koronapandemian alussa rahaa sivuun koko kiertuehenkilökuntaansa varten.

”Sillä tavalla saat vastineeksi uskollisuutta. Suurin osa muusikoista ei edes tiedä, kuka työskentelee hänelle. Minä tunnen kaikki, hyvin pitkälti jopa heidän perheensäkin. Sen vuoksi joka keikalla kaikki haluavat varmistaa, että siitä tulee paras keikka ja edustaa kaikkia parhaalla tavalla. Haluan että he ovat ylpeitä keikasta. Jos joku sanoo vaikka: ’Minä teen vain valoja’, sanon hänelle: ’Ei. Ilman valoja en näytä hyvältä. Olet yhtä tärkeä kuin minä’.”

Viisauden sanoja Cooperilta, jälleen kerran.

YouTube video

Lisää luettavaa