Nyt on eeppistä: Youtube-muusikko teki Taru sormusten herrasta -elokuvasta kolmetuntisen metallibiisin

Hattu päästä jo pelkästä vaivannäöstä ja omistautumisesta.

26.01.2022

Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogia on jäänyt historiaan ja ihmisten muistoihin monista syistä ja yksi niistä on Howard Shoren eeppinen musiikki, joka palkittiin myös Oscareilla. Shoren sävellykset ja elokuvat innoittivat Youtube-muusikko Bradley Hallia siinä määrin, että tämä päätti käyttää karanteeniaikansa tekemällä koko ensimmäisestä Taru sormusten herrasta -elokuvasta yhden kolmetuntisen (!) metallikappaleen.

”Shoren musiikki legendaarisesta leffatrilogiasta vangitsi minut ensikuulemalta vuonna 2001. Se oli niin eeppinen, majesteettinen, mystinen.. ja aika hiton metal! Toivoin, että jonain päivänä joku tekisi elokuvasta kokonaisen metalliversion, mutta niin ei tapahtunut. Niinpä pandemian aiheuttama ja kuukausia kestänyt tylsyys/turhautuneisuus/hulluus kulminoitui siihen, että rohkaistuin tarttumaan itse haasteeseen”, Hall kirjoittaa Youtube-videonsa saatteeksi.

”Ensin vein elokuvan 5.1 surround -ääniraidan Reaper-äänitysohjelmaani, jossa jaoin eri raidat omille kanavilleen. Valtaosa puheesta on yhdellä kanavalla, jonka sain hiljennettyä ja jäljelle jäi lähes instrumentaaliversio elokuvasta. Sen jälkeen käytin tuskastuttavan pitkän ajan kartoittamalla koko elokuvan ääniraidan tempon, jotta pystyin ohjelmoimaan rummut siihen päälle. Kun tämä tempo-kartoitus oli valmis minun tarvitsi ’enää’ tehdä kaikki rummut ja kitarat. Onneksi minulla oli referenssinä alkuperäinen orkesterimusiikki, mikä nopeutti prosessia merkittävästi”, Hall kertoo ja sanoo koko projektissa menneen reilut kolme kuukautta.

Ja kyllä, koska kappale on tehty elokuvan ääniraidan päälle, sen voi synkata itse elokuvan kanssa. Ei siis muuta kuin Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit -elokuva (se pidennetty versio) ja alapuolelta löytyvä video pyörimään samaan aikaan, niin eeppisyys on taattu!

Lisää luettavaa