Suomimetallipioneeri Sarcofagus lasketaan lopullisesti haudan lepoon – Kimmo Kuusniemellä jo uusia suunnitelmia lähitulevaisuudelle

RIP Sarcofagus, 1977 - 2020.

29.12.2020

Suomalaisen metallin edelläkävijä, vuonna 1977 perustettu Sarcofagus lopettaa virallisesti toimintansa. Yhtyeen viimeisiksi julkaisuiksi jäävät näin vuoden 2016 paluulevy Back from the Valley of the Kings sekä tänä vuonna ilmestynyt uusintajulkaisu vuoden 2007 Core Values -levystä.

Yhtyeen perustaja, kitaristi Kimmo Kuusniemi sanoo Sarcofaguksen kuoppaamisen olleen ajatuksissa jo pitkään, mutta päätös syntyi tänä vuonna osittain koronan vaikutuksesta. Kokonaan ei Kuusniemi musiikkihommia aio kuitenkaan lopettaa vaan uusi musiikkia ja liikkuvaa kuvaa yhdistelevä projekti on jo työn alla.

”Sarcofagus on ollut mielenkiintoinen ja monimutkainen 43 vuotta kestänyt vuoristorata-ajelu, mutta kaikella on loppunsa”, elokuvantekijänäkin tunnettu Kuusniemi toteaa.

”Levyni kuten myös monet elokuvani ovat kommentoineet yhteiskunnan tilaa. Olin tullut jo kauan ennen pandemian nousua siihen tulokseen, että olen kyllästynyt kirjoittamaan biisejä sosiaalisista ongelmista. Teknologia kehittyy huimaa vauhtia, mutta me ihmiset olemme tuomittuja toistamaan samoja virheitä”,

”Koronan iskettyä olen työskennellyt uuden audiovisuaalisen projektin parissa, jossa yhdistyvät tarpeeni luoda jotain uutta sekä musiikin että elokuvan saralla. Olen saanut jo useita kappaleita valmiiksi yhteistyössä loistavien muusikoiden kanssa. Tämä projekti julkaistaan levynä, videona ja sen tiimoilta lähdetään myös kiertueelle. Sen kummemmin yksityiskohtiin menemättä todettakoon, että tämä tapahtuu joskus koronan jälkeisessä maailmassa. En usko että musiikkibisnes tulee olemaan enää ennallaan, joten on aika keksiä pyörä uudelleen.”

Lisää luettavaa