Swallow the Sun teki jälleen vuoden parhaan albumin – Infernon kotimainen topkymppi

Vuoden 2021 parhaat kotimaiset levyt.

05.01.2022

Infernon kriitikot ovat äänestäneet vuoden 2021 parhaista albumeista. Äänestykseen osallistui 19 infernolaista ja listat kokosi tuttuun tapaan Tero Lassila. Kotimaisten levyjen saralla Swallow the Sunin Moonflowers löysi tiensä ykköseksi varsin selkeästi, levy löytyi peräti yhdeksän infernolaisen äänestyslapuilta. Sijoitus on yhtyeelle kolmas ykkössija viime vuosien aikana: Songs from the North -trilogia löytyi kärjestä vuonna 2015 ja Emerald Forest and the Blackbird vuonna 2012.
.
Seuraaviksi sijoittuneet Hooded Menace, Skepticism ja Richard Dawson & Circle lunastivat paikkansa niin ikään selkein tuloksin, mutta sen jälkeen listalla olikin tiukkaa vääntöä.
.
Lue listaus alta. Osallistu keskusteluun Facebookissa. Ulkomaisten albumien topkympin löydät täältä.
.
10. Lordi – Lordiversity
”Lordiversity on millä tahansa mittapuulla ennakkoluuloton ja huikea metallimusiikillinen hanke, joka myös voittopuolisesti onnistuu. Ja Lordi on juuri se yhtye, jonka tällainen eepos piti tehdäkin.”
– Jaakko Silvast, lue arvio
.
9. Warmoon Lord – Battlespells
”Nuorta suomalaista black metal -polvea edustava Warmoon Lord nousee toisella levyllään aivan genrensä kärjen tuntumaan. Mahtipontista, melodista ja takuuvarmasti iskevää laatutyötä.”
– Joni Juutilainen
.

.
8. Hanging Garden – Skeleton Lake
”’Entinen’ Hanging Garden saattoi olla tavallaan omaehtoisempi bändi, mutta samalla sen jättämä sointijälki oli epätasaisempi ja nykyversio painaa poltinrautansa mieleen tehokkaammin. Bändin tekemisessä on nyt uudelleensyntymän toiveikas kaiku, jota tervehtii ilolla.”
– Matti Riekki, lue arvio
.
7. Esa Holopainen – Silver Lake
”Silver Lake ei ole suurensuuri musiikillinen irtiotto Holopaisen pääbändin tekemisistä. Se on toki myös merkki pitkän linjan tekijän oman soundin vaalimisesta.”
– Tomi Pohto, lue arvio
.
6. Archgoat – Worship the Eternal Darkness
”Pimeyttä, pahuutta ja Saatanaa. Archgoat takoo luupäistä black metaliaan vuodesta toiseen, mutta miksipä edes muuttamaan toimivaa kaavaa, kun lopputuloksena on jälleen kerran vuoden kovimpia levyjä? Raaka, vaarallinen ja tyly albumi.”
– Niko Ikonen
.

.
5. Sapata – No Sun to Embrace
”Sapatan aamutähtenä loistaa yhä solisti Saara Šamane, jolla on yksinkertaisesti saatanan hyvä ja mystis-okkultistiseen raskaaseen rockiin kuin naula otsaan istuva ääni.”
– Matti Riekki, lue arvio
.
4. Richard Dawson & Circle – Henki
”Henki kuulostaa keskimäärin siltä kuin Comus, Mellow Candle, Hawkwind ja Mahavishnu Orchestra jammailisivat keskenään joissain kosmisissa sessioissa. Musiikista löytyy letkeyttä ja notkeutta, mutta tarpeen tullen myös terävää iskuvoimaa. Se on helposti lähestyttävää mutta monitasoista.”
– Mikko Malm
.
3. Skepticism – Companion
”Albumi on jäsennelty loisteliaasti. Levyn draaman kaari tuntuu hieman novellimaiselta, ja sen jokainen kappale on oma lukunsa samassa tarinassa. Mistään kronologisesti etenevästä narratiivista ei ole kyse, vaan tekstit liikkuvat abstraktien visioiden ja tuntemusten maailmassa.”
– Mikko Malm, lue arvio
.

.
2. Hooded Menace – The Tritonus Bell
”Tässä on kaikki ainekset tulevaksi kotimaisen metallin klassikoksi.”
– Tomi Pohto, lue arvio
.
1. Swallow the Sun – Moonflowers
”Tätä lajia ei tee paremmin oikeastaan kukaan. Levy on täydet pisteensä ansainnut.”
– Eetu Järvisalo, lue arvio

Lisää luettavaa