Siperian pelmenit

21.04.2011

Tarpeet:

400 g pakastettuja pelmenejä
smetanaa
valkosipulikurkkuja
(tai tavallisia suolakurkkuja)
mustapippuria myllystä
pohjoisafrikkalaista
Harissa-chilitahnaa

Trastuit tavarits Lehtisalo! Lukemattomien moniulotteisten bändien kuten Circle, Steel Mammoth ja Pharaoh Overlord takaa löytyvä basisti ja Ektron levymoguli pitää yksinkertaisesta venäläisestä ruuasta.

Tee näin:

  1. Keitä pelmenejä pussin ohjeen mukaan kahdessa litrassa vettä noin kahdeksan minuuttia. Lisää halutessasi kiehuvaan veteen lihaliemikuutio tai suolaa maun mukaan.
  2. Nosta kypsät pelmenit lautaselle ja rouhi niiden päälle mustapippuria.
  3. Annostele lautasen reunalle smetanaa sekä harissaa, joita voit sekoittaa keskenään tai dipata erikseen.
  4. Tarjoa pelmenit viipaloitujen kurkkujen kera.

 

Jussin oma luonnehdinta:
”Pelmenit ovat raviolin tyyppinen ruoka, jossa on kiedottu maustettua jauhelihaa vehnäjauhotaikinakuoren sisään. Maistoin Siperiasta peräisin olevia pelmenejä ensimmäistä kertaa ystäväni luona muutamia vuosia sitten, ja ruuasta tuli heti suosikkini. Pelmenien kanssa voi tarjota melkein mitä vaan, mutta itse pidän eniten perinteisistä venäläisistä lisukkeista. Venäläisessä ravintolassa lautasella oli voimakkaanmakuista tomaattikastiketta, jonka vastineena olen käyttänyt harissaa. Ainakin Helsingistä pelmenejä saa myös muun muassa porotäytteellä.”

Megan tuomio:
”Asiaan perehtymättömälle venäläinen ruokakulttuuri lienee yhtä tuntematonta kuin maan raskasmusiikkiskene, eikä ennakkoluuloiltakaan voi välttyä. Hyvänä johdantona itänaapurimme ruokakulttuuriin toimivat pelmenit löytyvät kuitenkin pakastealtaista yhtä helposti kuin smetana maitohyllystä. Näennäisen askeettista ateriaa ei sovi missään nimessä väheksyä kokeilematta, sillä yksinkertainenhan on ruuanlaitossakin tunnetusti kaunista.
Itse pelmenien maku on varsin mieto, ja siksi ne tarvitsevatkin tueksi muutaman simppelin mutta toisiinsa verrattuna riittävän erilaisen maun. Tähän sopii erittäin hyvin harissa, jonka polttavinta terää on leikattu smetanalla suun mukaisesti, puhumattakaan happamasta suolakurkusta, jota Venäjällä taidetaan nauttia lähes jokaisella aterialla aina aamupuurosta lähtien. Itse leipomalla ja maustamalla jauhelihan oman maun mukaisesti pelmeneihin saisi enemmän makua, mutta pakastetavarakin on oikein kelpo vaihtoehto.mega_low
Aperatiivia ei sovi missään nimessä unohtaa, ja ainoa oikea vaihtoehto on pakastekylmä, erittäin kuiva venäläinen valkoviini, joka tunnetaan paremmin nimellä vodka.”

 

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden
sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku
vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa