”Ihan sama mitä muuta teet, kunhan soitat kunnolla” – Tony Dolan kertaa, miksi Abaddon jäi rannalle Venom Inc. -yhtyeestä

"Hän ei pitänyt rumpujen soittamisesta - ja hän on vittu rumpali!"

15.04.2024

Entiset Venom-muusikot Anthony ”Abaddon” Bray, Jeffrey ”Mantas” Dunn ja Tony ”Demolition Man” Dolan pistivät vuonna 2015 pystyyn Venom Inc. -yhtyeen. Rumpali Abaddon kuitenkin jäi sivuun 2018 ja tämän tilalle hyppäsi Jeramie Kling. Abaddonin mukaan tämä sai potkut ilman että asiasta edes kerrottiin hänelle.

”Me kolme olimme koko homman pointti. He yrittivät pitkään saada levysopparia ja managereita, soittaa Bloodstock-festareilla ja kaikkea, mutta tuloksetta. Kun minä liityin mukaan, pääsimme Bloodstockin päälavalle, saimme managerin Amerikasta ja levydiilin Nuclear Blastilta. Se kaikki oli minun ansiotani. Saimme lisäksi liitettyä Venomin mukaan nimeemme, se on tärkeä asia sille faniryhmälle, joka kiinnostui bändistä alun alkaenkin”, rumpali avautui tuolloin.

”Mielestäni he vain halusivat minut mukaan saadakseen homman käyntiin ja se toimi. He käyttivät minua hyväkseen saadakseen haluamansa ja luvan käyttää [Venom-]nimeä.”

Tuoreessa Into the Pitin haastattelussa Dolania pyydettiin käymään läpi vaiheet, jotka johtivat rumpalin vaihtumiseen. Dolanin mukaan Abaddonia ei virallisesti erotettu, vaan tämä itse katkaisi yhteydenpiton totaalisesti.

”Hänen aikansa kanssamme oli pienoista taistelua. Ensimmäisellä rundillamme hän ei ollut kovin hyvässä iskussa, koska ei ollut soittanut hetkeen. Mutta olin ymmärtäväinen. Sitten teimme levyn. Hän ei säveltänyt sille mitään, mutta halusi saada osansa kustannusoikeuksista. Niin kävi silloin vanhoina aikoina, mutta nyt totesimme, että ei käy, koska hänen sävellyspanoksensa oli olematon. Hän sai korvaukset kyllä kaikesta muusta, mutta se päätös harmitti häntä”, Dolan kertaa.

”Kaikki oli kuitenkin hyvin ja lähdimme kiertueelle. Hän soitti huonosti ja se teki Mantasin hulluksi. Yritin tukea [Abaddonia] ja samalla pitää Mantasin tyytyväisenä, mikä oli hyvin vaikeaa. Pidimme palaverin ja silloinen managerimme Jon Zazula kysyi minulta Abaddonin läsnäollessa: ’Uskotko, että hän pystyy tähän?’ Vastasin: ’Tietenkin, mutta hänen pitää uskoa siihen itse’. Tony voi olla hieman erikoinen, mutta hän on hauskaa seuraa ja hänestä on helppo pitää. Mutta hän ei pitänyt rumpujen soittamisesta – ja hän on vittu rumpali! Sanoin hänelle, että ihan sama mitä muuta teet, kunhan soitat kunnolla.”

Kun yhtyeen oli tarkoitus lähteä seuraavalle kiertueelle, ilmoitti Abaddon nuoren vaimonsa olevan raskaana ja lasketun ajan olevan juuri kiertueen aikana. Abaddon ilmoitti tarvitsevansa vapaata ollakseen vaimonsa ja lapsensa tukena. Yhtye sopi lähtevänsä kiertueelle Jeramie Klingin kanssa ja tämä järjestely sopi Abaddonille.

”Kuitenkin viikkoa myöhemmin managerimme viestitti, että Anthony haluaa saada palkkaa kiertueesta. Mantas totesi heti, että ei vittu käy. Minä totesin, ettemme voi maksaa hänelle koska hän ei ole mukana ja meidän täytyy kuitenkin maksaa Jeramielle, joka lähtee kanssamme kiertueelle. Sen jälkeen Abaddon ei ole enää puhunut minulle. Teimme kiertueen Jeramien kanssa, ei mitään yhteydenottoa. Meillä oli lisää keikkoja tulossa ja kysyin Jeramieltä, haluaako hän hoitaa ne. Hän ihmetteli, mitä Abaddonin kanssa on meneillään. Totesin, etten tiedä itsekään, hän ei puhu meille. Ehkä hän vain vaatii lisää aikaa. Niinpä jatkoimme eteenpäin.”

”En koskaan sanonut hänelle, että häivy äläkä tule takaisin. En tiedä mitä tapahtui. Ehkä hänestä tuntui, ettei pystynyt hommaan ja otti sen raskaasti. Ehkä hän ei vain enää halunnut soittaa. En tiedä. Hän ei vain enää tullut takaisin. Ja sitten hän tietysti alkoi jauhaa netissä, miten me huijasimme häntä ja olemme mulkkuja, jotka antoivat hänelle kenkää. Mutta emme me tehneet niin.”

”Tässä on kyse vastuusta. Sinun täytyy olla vastuussa tekemisistäsi. Jos meillä on keikka ja soitan huonosti, pyydän sitä anteeksi.”

Mantas ilmoitti viime elokuussa jäävänsä hetkeksi sivuun yhtyeen keikkakokoonpanosta ollakseen kotona syöpää sairastavan vaimonsa tukena. Kling puolestaan ilmoitti viime marraskuussa astuvansa kokonaan syrjään bändin riveistä. Yhtyeen rumpalina on sen jälkeen toiminut Marc Jackson, joka on aiemmin soittanut Mantasin ja Dolanin kanssa M:Pire of Evil -yhtyeessä. Abaddonilla puolestaan diagnosoitiin syöpä syksyllä 2022.

Lisää luettavaa