Inferno valitsi vuoden 2019 kovimmat ulkomaiset levyt – katso kriitikkoäänestyksen tulokset

Cult of Lunan post-metal kelpasi infernolaisille.

08.01.2020

Vuosi on vaihtunut ja Infernon perinteinen kriitikkoäänestys on suoritettu. Urakkaan osallistui 20 infernolaista. Ulkomaisten albumien sarjassa ääniä sai peräti 68 eri albumia. Varsin tasaväkinen kärkikolmikko erottui loppulistasta, joka sekin asettui lopulta paikoilleen nätisti.

Listat kokosi tuttuun tapaan Tero Lassila. Tässä kymmenen eniten ääniä saanutta ulkomaista albumia. Kotimaisten topkymppi löytyy täältä.

10. Hate – Auric Gates of Veles

”Auric Gates of Veles kuulostaa siltä kuin bändi olisi löytänyt todellisen inspiraation ensimmäistä kertaa urallaan. Ei enää seuraamista vaan rohkeaa johtamista. Tämä on veteraanien työvoitto, joka ansaitsisi tulla kuulluksi laajemmassakin mitassa.”
– Kari Koskinen, lue koko arvio

9. Opeth – In Cauda Venenum

”Levy on ehdottomasti yhtyeen tuotannon hankalin. Kiihkeimmillään se ei tartu oikein mistään kulmasta, ja suorittaminenkin haiskahtaa välillä. Mutta kuin kuvanveistäjä, joka luo kovasta pehmeää, nyky-Opeth tarjoaa dialogia hienovaraisimpien sipaisujen äärellä.”
– Tomi Pohto, lue koko arvio

8. Soilwork – Verkligheten

”Verklighetenillä onkin keskitytty harkitummin laulumelodioiden rakentamiseen. Tämä on karsinut karheimpia lauluosuuksia, mutta tehnyt samalla tunnelmasta intensiivisemmän ja katkeamattomamman; kuin aallon, joka huokuu koko albumin lävitse.”
– Vilja Vainio, lue koko arvio

7. Alcest – Spiritual Instinct

”Alcest hallitsee linnunradanmittaisen tunnelmoinnin suvereenisti. Siis juuri sen blackmetallisesta perinnöstä lainaavaan musiikillisen kirskunnan, joka taiotaan kuin Midaan kosketuksesta goottirokkaavan tarttuviksi säveliksi.”
– Tomi Pohto, lue koko arvio

6. Candlemass – The Door to Doom

”Vaan onhan eeppisen doomin mestari edelleen mestari! Edlingin riffiarsenaali on takuuvahva, ja bändi louhii perinnetietoisella tyylillään esimerkillisesti. Vielä kun laulajana on edellisen kerran vuoden 1986 Epicus Doomicus Metallicus- debyyttilevyllä esiintynyt Johan Längqvist, hunaja valuu melodisen doomin ystävän korvista ja ties mistä. Mies todellakin toimittaa!”
– Kimmo K. Koskinen, lue koko arvio

5. Leprous – Pitfalls

”Pitfalls on taideteos, josta löytää jotain uutta jokaisella kuuntelukerralla. Kyseessä on myös ehdottamasti yhtyeen emotionaalisesti syvällisin levy. Ensimmäistä kertaa urallaan Leprous on onnistunut luomaan aidosti koskettavaa musiikkia.”
– Mikko Malm, lue koko arvio

4. Idle Hands – Mana

”Idle Hands on edelleen pitkälti vanhan koulukunnan heavy metalista ammentava melodinen yhtye, jossa kuuluu tyylikkään salakavalalla tavalla vaikutteita gootti- ja vaihtoehtorockista. Yhtyeen kiehtovuus piileekin pitkälti siinä, että se on hyvin hankalasti määriteltävissä. Mikään mainituista genreistä ei dominoi toista, tai ole edes ilmiselvästi bongattavissa.”
– Miika Kuusinen, lue koko arvio

3. Gatecreeper – Deserted

”Gatecreeper ei ole uudistamassa lajiaan miltään osin. Se on ytimeltään vanhan liiton death metal -bändi, joka ottaa vaikuttajiltaan ne parhaat jutut. Blenderissä sotketaan Dismember, Leprosy-Death ja Autopsy.”
– Tomi Pohto, lue koko arvio

2. Vltimas – Something Wicked Marches In

”Something Wicked Marches In on kiinnostava keitos kunkin jäsenensä menneisyyttä. Silti fokus pysyy tuoreen tummasävyisessä, ankarasti päälle vyöryvässä kuolometallissa. Eriksenin vuononkylmät riffit saavat rutkasti lisäpontta Vincentin suorastaan majesteetillisista laulusuorituksista.”
– Tomi Pohto, lue koko arvio

1. Cult of Luna – A Dawn to Fear

”Yhtye on ottanut ilmeisen tarkoituksellisesti kokeilevia sivuaskelia loistavaksi todetusta doomin ja post-rockin sävyjä metalliin yhdistävästä massiivisesta perusjylystään, mutta juuri ydinsoundiin keskittyessään se pääsee taas loiston pariin.”
– Kimmo K. Koskinen, lue koko arvio

Lisää luettavaa