Inferno valitsi vuoden 2022 parhaat albumit – tässä ulkomaisten kärkikymmenikkö

Ykkössijalle nousi Lorna Shore.

02.01.2023

Vuosi on vaihtunut, joten on aika julkistaa Infernon kriitikoiden vuosiäänestyksen tulokset. Äänestykseen osallistui 20 infernolaista ja listat kokosi Tero Lassila. Ulkomaisten levyjen osalta kisa oli erittäin tiukka ja hajontaakin löytyi melkoisesti, sillä ääniä annettiin peräti 75 eri levylle. Kärkinelikko onnistui kuromaan pienen kaulan muihin, mutta sijoilta 5.-9. löytyvät levyt päätyivät tasapisteisiin (nämä levyt on listattu alle aakkosjärjestyksessä).

Vuoden 2022 parhaaksi ulkomaiseksi levyksi äänestettiin Lorna Shoren Pain Remains. Kakkoseksi äänestettiin Blind Guardianin The God Machine. Vuoden 2019 vuosiäänestyksen voittaja Cult of Luna jäi pronssille ja kaksinkertainen voittaja (vuosina 2015 ja 2018) Ghost jäi tällä erää neljänneksi. Lue listaus alta ja osallistu keskusteluun Facebookissa. Kotimaisten lista julkaistaan huomenna.

10. Drudkh – All Belongs to the Night
”Drudkh on pakanametallin aatelinen, todellinen helmi black metalin folkimmalla puolella. On melko uskomatonta, että bändi tuottaa aktiivisesti näin tajuttoman kovaa musiikkia. Etenkin levyn kolmas biisi, jopa shoegazemäisissä tunnelmissa polveileva November on upea osoitus bändin kyvystä luoda riipivää tunnelmointia.”
– Niko Ikonen, lue arvio

5.-9. Bloodbath – Survival of the Sickest
”Survival of the Sickest tarjoaa kuuloelinkarkkia kaikille klassisten kuolometalliteosten ystäville. Vaikka riffitulituksen seasta on helppo bongailla morbidangelit ja deathit, levyssä ei ole laisinkaan löysän tributoinnin saati apinoinnin makua. Bloodbathin uutukainen on moderni, joskin vanhakantainen death metal -klassikko.”
– Tami Hintikka, lue arvio

5.-9. Ozzy Osbourne – Patient Number 9

5.-9. Riot City – Electric Elite
”Riot City tuntuu aikuistuneen, eikä tylsällä tavalla.”
– Miika Kuusinen, lue arvio

5.-9. Seventh Wonder – The Testament
”Tälläkin levyllä viehättävät eniten Tommy Karevikin ihollekäyvät tulkinnat, jotka hakevat vertaistaan. Miehen äänestä löytyy niin voimaa kuin herkkyyttä.”
– Mikko Malm, lue arvio

5.-9. Sigh – Shiki
”Shikin materiaalia on todella vaikea avata kirjoittamalla. Se on useiden kuuntelukertojen kautta avautuva synkkä mysteeri, upeasti rakennettu tarina neljästä vuodenajasta ja kuoleman odottamisesta. Audiaalisten ihmeiden avulla avautuva hirvittävä mielikuvitusmatka.”
– Niko Ikonen, lue arvio

4. Ghost – Impera
”Vaikka Ghostin occult rockista ja perinteisestä heavy metalista ponnistava alkuperäinen tyyli on muokkautunut levy levyltä liukasliikkeisemmäksi ja samalla massiivisemmaksi, Impera on tähän mennessä suurin loikka uuteen suuntaan – ja silti johdonmukaista jatkoa aiempaan.”
– Toni Keränen, lue arvio

3. Cult of Luna – The Long Road North
”Keikkahiljaisuuden keskellä on syntynyt levy, jonka maltillisuudessa ja pitkissä linjanvedoissa on mukana tarvittavaa nälkää ja yritystä.”
– Joni Juutilainen, lue arvio

2. Blind Guardian – The God Machine
”Albumilla on kaikkea sitä, mitä yhtyeen tuntevat osaavat odottaa. Hämyistä ja jopa pahaenteistä tunnelmaa, käsittämättömän upeita ja koukuttavia kitaramelodioita sekä eeppisiä kertosäkeitä. Eikä unohdeta Hansi Kürschiä, jonka ääni vaikuttaa vain voimistuvan miehen ikääntyessä.”
– Elli Muurikainen, lue arvio

1. Lorna Shore – Pain Remains
”Olen aina ollut sitä mieltä, ettei yksittäisten metallituotteiden merkittävin hienouden mittari voi olla se, kuinka ’rankasta’ tapauksesta on kyse. Ja siltikin, kun vastaan tulee Lorna Shoren kaltainen yhtye, suuri osa nautinnosta liittyy siihen, millä kertakaikkisella voimalla biisit isketään päin kuulijan naamaa.”
– Toni Keränen, lue arvio

Lisää luettavaa