”Jääminen tuntui kuolemanrangaistukselta, mutta lähteminen vasta pelottikin” – Evan Rachel Wood avautuu suhteestaan Marilyn Mansoniin

Woodin mukaan Manson käytti häntä hyväkseen ja harjoitti sekä fyysistä että henkistä väkivaltaa näyttelijää kohtaan näiden seurusteluaikana.

09.10.2023

Muun muassa Westworld-sarjasta tuttu näyttelijä Evan Rachel Wood seurusteli vuosina 2006-2010 rockmuusikko Marilyn Mansonin kanssa. Vuonna 2021 Wood julkaisi tiedotteen, jossa tämä sanoi Mansonin pahoinpidelleen häntä suhteen aikana niin henkisesti kuin fyysisesti ja käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi. Wood on myöhemmin sanonut Mansonin muun muassa raiskanneen hänet Heart-Shaped Glasses (When The Heart Guides The Hand) -kappaleen musiikkivideonsa kuvauksissa.

Wood vieraili hiljattain Navigating Narcissism -podcastin haastateltavana ja kävi tarkemmin läpi hänen ja Mansonin toksista suhdetta. Woodin mukaan Manson saattoi muun muassa joskus eristää hänet täysin muusta maailmasta useiksi päiviksi ja että Manson aivopesi häntä uhkaavalla käytöksellään.

”Hän pysyi kokaiinin avulla hereillä jatkuvasti läksyttäen ja kertoen, mikä kaikki maailmassa ja muissa ihmisissä on vikana, miten teet kaiken väärin ja millä eri tavoin olet tuottanut hänelle ja itsellesi pettymyksen. Samalla hän myös hajotti paikkoja. Se oli tauotonta sanojen ja monologien tulitusta, jatkuvaa negatiivisuuden virta, jota ei voinut paeta tai lopettaa. Hän ei lopettanut, ennen kuin murruit ja olit kaikesta hänen kanssaan samaa mieltä tai teit puheluja, joita hän halusi sinun tekevän”, Wood sanoo.

”Lopulta tuli se piste, kun tajusin, että ’Pelkään tätä henkilöä, joka jatkuvasti uhkailee kiristyksellä tai väkivallalla. Mutta jos jään koska en uskalla paeta, olen kuollut joka tapauksessa’. Suhteeseen jääminen tuntui kuolemanrangaistukselta, mutta lähteminen vasta pelottikin, koska hän olisi voinut tulla perääni ja tehdä minulle jotain. Tajusin, että valitsin kumman vaan, tunnen olevani kuollut, joten miksi en yrittäisi pakenemista.”

”Minun oli vakuutettava hänet siitä, että oli hänen ideansa päästää minusta irti. Tutkin vuosia häntä ja sitä, millä tavalla hän manipuloi, joten tiesin, etten koskaan pääse pois, jos yritän vetäytyä itse. Minun piti jollain tavalla esittää kuollutta ja antaa hänen ajatella, että oli hänen päätöksensä antaa minun mennä.”

Sen jälkeen, kun Wood julkisti hänen ja Mansonin suhteesta kertoneen tiedotteen, sai laulaja potkut levy-yhtiöstään ja neljä muuta laulajan entistä naiskumppania nostivat Mansonia kohtaan syytteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kaksi syytteistä sovittiin osapuolten välillä ennen oikeudenkäyntiä ja kaksi hylättiin. Manson on puolestaan nostanut Woodia ja tämän nykyistä kumppania Ashley Gorea vastaan syytteet kunnianloukkauksesta ja on jyrkästi kiistänyt kaikki Woodin esittämät syytökset.

Lisää luettavaa