Uusi käänne Marilyn Mansonin hyväksikäyttötapauksissa: Yksi syytteitä nostaneista naisista peruu sanansa, sanoo tulleensa manipuloiduksi

Ashley Morgan Smithline sanoo tuoreissa oikeusasiakirjoissa taipuneensa ryhmäpaineen alla.

27.02.2023

Näyttelijä Evan Rachel Wood kertoi helmikuussa 2021 sosiaalisen median välityksellä tulleensa entisen kumppaninsa, laulaja Marilyn Mansonin (oikealta nimeltään Brian Warner) hyväksikäyttämäksi ja pahoinpitelemäksi näiden seurustellessa 2006-2010. Tämän jälkeen useat muut naiset esittivät Mansonista vastaavia syytöksiä ja pian Mansonia vastaan nostettiin myös useita syytteitä.

Oikeusjutut seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä nostivat Game of Thronesista tuttu näyttelijä Esmé Bianco, Mansonin entinen avustaja Ashley Walters, näyttelijä/malli Ashley Morgan Smithline sekä nimettömänä pysynyt, asiakirjoissa Jane Doe -nimimerkillä esiintyvä nainen. Biancon oikeusjuttu sovittiin tuomioistuimen ulkopuolella, kun taas Waltersin ja Smithlinen jutut hylättiin. Tuomari katsoi Waltersin nostaneen kanteensa liian myöhään eikä antanut tarpeeksi näyttöä, Smithline puolestaan ei ollut nimennyt tapauksesta vetäytyneen asianajajansa tilalle uutta edustajaa annettuun määräaikaan mennessä. Jane Doen kanne on yhä vireillä.

Manson on kiistänyt kaikki hänestä esitetyt syytökset ja sanoo tulleensa Evan Rachel Woodin sekä Woodin kumppanin Illma Goren ajaman salaliiton uhriksi. Manson nostikin vastakanteen Woodia ja Gorea kohtaan syyttäen näitä kunnianloukkauksesta, henkisen kärsimyksen aiheuttamisesta, petoksesta, asiakirjojen väärentämisestä sekä viranomaisena esiintymisestä. Tästä todisteena Mansonin edustajat luovuttivat viime viikolla oikeusistuimelle asiakirjan, jossa Ashley Morgan Smithline sanoo kaikkien Mansonista esittämiensä syytteiden olleen perättömiä. Asiakirjan mukaan Smithline sanoo tulleensa Evan Rachel Woodin ”ja muiden” manipuloimaksi. Asiasta ovat uutisoineet useat medialähteet kuten muun muassa New York Post ja Billboard.

”Taivuin Evan Rachel Woodin ja hänen toveriensa ryhmäpaineen alla tekemään herra Warnerista raiskaus- ja pahoinpitelysyytöksiä, jotka eivät olleet totta. Ennen pitkää aloin itsekin uskoa, että minulle oli tapahtunut kuten Woodille ja muille, koska minulle kerrottiin näin toistuvasti”, Smithline toteaa lausunnossaan.

Smithline kertoo lausunnossaan aluksi kiistäneensä tulleensa Mansonin hyväksikäyttämäksi ja pahoinpitelemäksi, mutta muut Mansonin väitetyt uhrit saivat hänet ajattelemaan, että kenties hän vain torjuu traumaattiset muistot eikä siksi muista niitä. Kun Smithline lopulta suostui nostamaan kanteen, julkaistiin hänen some-kanavissaan Goren luonnostelema lausunto ja Biancoa edustanut Jay Ellwanger otti häneen yhteyttä.

”Tunnen Woodin, Goren, Biancon ja Ellwangerin manipuloineen minua levittämään vääriä syytöksiä Warnerista”, Smithline sanoo.

Woodin edustajat kommentoivat Smithlinen lausuntoa Billboardille ja kiistivät minkäänlaisen painostuksen tai manipuloinnin. Heidän mukaansa Ashley oli se, joka otti ensin yhteyttä Woodiin.

”On valitettavaa, että Ashleyn kanteen nostamisen jälkeen kokemat uhkaukset ja häiriköinti ovat saaneet hänet muuttamaan todistustaan”, Woodin edustaja kommentoi.

Mansonin asianajaja Howard Kingin mukaan Smithlinen tuore lausunto on selvä todiste siitä, että Manson on joutunut salaliiton uhriksi.

”Olemme alusta asti sanoneet, että tämä koordinoitu #MeToo-kampanja Brian Warneria vastaan tulee jäämään historiaan yhtenä kaikkien aikojen suurimpana huijauksena. Häikäilemättömät yksilöt ovat manipuloineet haavoittuvaisia naisia rakentaakseen omaa brändiään ja toteuttamaan kostoaan”, King kommentoi Billboardille.

Edellä mainittujen tapausten lisäksi eräs toinen Jane Doe -nimimerkin takana oleva nainen on nostanut Mansonia kohtaan syytteet alaikäisen groomaamisesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syytteessä kuvaillut tapahtumat ajoittuvat 1990-luvulle, jolloin kantaja oli 16-vuotias.

Lisää luettavaa