Max Cavalera Panteran uudesta tulemisesta: ”Sen lähemmäs aitoa asiaa ei pääse”

Itsekin Sepulturaa veljensä kanssa keikoilla soittava Cavalera sanoo ymmärtävänsä Anselmoa, Brownia ja kumppaneita oikein hyvin.

17.01.2023

Pantera aktivoitui uudelleen viime vuoden lopulla laulaja Phil Anselmon ja basisti Rex Brownin sekä edesmenneiden Abbottin veljekset saappaisiin hypänneiden Charlie Benanten ja Zakk Wylden toimesta. Yhtyeen uusi tuleminen on jakanut fanien mielipiteet, mutta kollegoiden suunnalta on tullut kautta linjan pääasiassa positiivisia ja kannustavia kommentteja. Panteran uutta tulemista tukee muun muassa Max Cavalera, joka keskusteli aiheesta hiljattain Appetite for Distortion -podcastissa.

”Mielestäni on siistiä, että he tekevät niin. Minä teen veljeni (Igor Cavalera) kanssa hieman samaa, kun soitamme keikoillamme Sepulturaa. Sitä fanit rakastavat ja jotkut eivät syystä tai toisesta ole koskaan aiemmin kokeneet sitä. Nyt he pääsevät näkemään sen oikean rumpalin, oikean laulajan ja oikean kitaristin esittämänä. Sen lähemmäs aitoa asiaa ei pääse. Sama koskee Panteraa”, Cavalera tuumaa.

”Tämä on hieno juttu varsinkin sille sukupolvelle, joka ei ole bändiä koskaan kokenut. Minä olin paikalla ja katsoin heitä joka ilta lavan sivustalta takavuosina. Se oli mahtavaa. Ajattelen asiaa niiden ihmisten kannalta, jotka eivät sitä päässeet kokemaan. Menkää siis ehdottomasti katsomaan. Ei se ole alkuperäinen asia, mutta sen lähemmäs ei voi päästä. Ja se musiikki on todella voimakasta. On siistiä, että se tavoittaa uusia ihmisiä. Minusta tuntuu samalta, kun teen vastaavaa veljeni kanssa. Kun soitamme vanhaa kamaa, se yhdistää koko yleisöä.”

”On surullista, että Dimebag (Darrell, Pantera-kitaristi) ja Vinnie (Paul, Pantera-rumpali) eivät ole enää keskuudessamme, mutta jos olet nuori kaveri, joka rakastaa Panteraa muttei koskaan päässyt näkemään heitä, mene ehdottomasti katsomaan heitä. Ole osa sitä taatusti ainutlaatuista kokemusta.”

Pantera saapuu alkukesästä Hyvinkään Rockfestiin.

Lisää luettavaa