Miltä Nickelback kuulostaisi, jos rummuissa olisikin Dream Theaterin Mike Portnoy? No, tältähän se!

Portnoy paljastaa olleensa lähellä soittaa keikan yhtyeen kanssa pari vuotta sitten.

10.01.2024

Monet meistä ovat varmasti viettäneet useita unettomia öitä miettien, millaista olisi, jos rumpumestari Mike Portnoy soittaisikin Dream Theaterin sijaan Nickelbackissä. No, nyt asiaan on vihdoin ja viimein saatu vastaus, kiitos Drumeon.

Portnoy nimittäin otti osaa Drumeon videosarjaan, jossa rumpalit saavat tehtäväkseen soittaa jonkun heille entuudestaan tuntemattoman kappaleen perässä kuunneltuaan biisin kerran ilman alkuperäistä rumpuraitaa. Yleensä rumpalille valitaan vieläpä jokin biisi genrestä, joka ei ole heidän vahvinta aluettaan eli pop- ja jazz-rumpalit joutuvat soittamaan metallia ja niin edelleen.

Portnoy on kuitenkin sen verran monipuolinen ja eri genrejen välillä sujuvasti seikkaileva soittaja, että Drumeon väelle tuotti vaikeuksia keksiä, mikä olisi miehelle tarpeeksi haastava tähän tehtävään. Lopulta Portnoyn rumputeknikko vinkkasi, ettei Nickelbackin tuotanto ole miehelle yhtään tuttu. Niinpä Portnoy laitettiin soittamaan perässä Nickelbackin Burn It to the Ground -biisiä.

Portnoy otti haasteen vastaan ja paljasti samalla, että hän oli itse asiassa todella lähellä soittaa yhden festarikeikan verran Nickelbackissa pari vuotta takaperin, vaikkei bändin tuotanto olekaan hänelle tuttua.

”Heidän rumpalinsa joutui leikkaukseen tai jotain ja he pyysivät minua tuuraamaan. Totesin, että mikäs siinä, se voisi olla hauskaa! Minun piti siis soittaa heidän kanssaan, mutta lopulta koko festari kuitenkin peruttiin. Mutta se oli hyvin lähellä!” Portnoy kertoo.

Lisää luettavaa