Waltteri Väyrysestä Opethin uusi rumpali – Mikael Åkerfeldt ylistää suomalaismuusikkoa

Väyrynen pääsee heti tositoimiin yhtyeen suunnatessa Euroopan-kiertueelle ensi viikolla.

10.09.2022

Rumpali Waltteri Väyrynen ilmoitti alkuviikosta astuvansa syrjään Paradise Lostista, jossa tämä soitti vuodesta 2015 lähtien. Samaan hengenvetoon rumpali kuitenkin totesi, että mielenkiintoisia uutisia on luvassa aivan lähitulevaisuudessa.

Nyt ruotsalainen progemetallisuuruus Opeth on ilmoittanut, että Väyrynen on kiinnitetty bändin uudeksi vakituiseksi rumpaliksi. Väyrynen korvaa viime aikoina yhtyeen keikoilla soittaneen Sami Karppisen, joka otettiin bändiin väliaikaiseksi kannuttajaksi syksyllä 2021 riveistä lähteneen Martin Axenrotin tilalle.

”Meillä oli juuri ensimmäiset treenit Waltin kanssa ja ne menivät äärimmäisen hyvin! Meitä kaikkia jännitti hieman, mutta Waltteri naulasi homman täydellisesti! Soitimme 16 (!) biisiä alusta loppuun eikä soitossa ollut mitään korjattavaa. Aika uskomatonta! Olin ällikällä lyöty, kuten oli muukin bändi. Hänessä on oikeasti kaikkea: sitä rentoa herkkyyttä, jota Opethin rumpaleilta vaaditaan sekä äärettömän pikkutarkkaa ja teknistä virtuositeettia”, ylistää bändin johtaja Mikael Åkerfeldt.

”Sen lisäksi Waltteri on mahtava tyyppi. Aito, superhauska. Ja nuori! Hän syntyi samana vuonna kun me teimme Orchid-debyyttialbumimme. Ajatelkaa sitä! Odotamme innolla, että pääsemme hänen kanssaan tien päälle sekä luomaan uutta musiikkia ja musiikillista yhteistä tulevaisuutta. Tämä ei ole pieni juttu 32-vuotiaalle bändille. Olen todella innoissani, että hän liittyy joukkoomme ja toivon, että yleisömme ottaa hänet avosylin vastaan.”

Väyrynen pääseekin heti tositoimiin, sillä Opeth aloittaa Euroopan-kiertueensa Tallinnasta 14. syyskuuta. Suomeen yhtye ei ikävä kyllä tällä kierroksella tule.

Lisää luettavaa