Blowup-festivaalin ohjelmassa muutos sairaustapauksen johdosta

14.10.2016

Tänään perjantaina 14. ja huomenna lauantaina 15. lokakuuta Helsingin Korjaamolla järjestettävän Blowup-festivaalin ohjelmassa on tapahtunut pienoinen muutos. Veli-Matti O. Äijälän ja Markku Leinosen oli määrä säestää Titicut Follies -elokuva (1967), mutta sairaustapauksen johdosta kaksikko on joutunut perumaan esityksensä.

Marraskuussa Oscarin elämäntyöstään pokkaavan Fredrick Wisemanin ohjaama, 60-luvun vankimielisairaalan karusta arjesta kertova dokumenttielokuva Titicut Follies kuitenkin nähdään perjantaina 18.30 Korjaamo Kinolla ilmaisnäytöksenä. Jo ostetut liput voi palauttaa, ohjeet siihen löytyvät tapahtuman Facebook-sivulta.

Sisäfestivaali tarjoaa myös muuta oheisohjelmaa. Vaunusalissa nähdään tarkemmin määrittelemättömään aikaan Jon Moritsugun lyhytelokuvat Sleazy Rider (1988), jonka nimestä voi päätellä mihin suuntaan kumarretaan tai kustaan, ja visionäärisen anarkistinen Mommy Mommy Where’s My Brain (1986).

Unohtaa ei sovi myöskään Greger Grönholmin näyttelyä, jonka Blowup-tapahtuma tuo Korjaamolle viikonlopun ajaksi. Muun muassa Loinen-yhtyeen riveistä tutun karjaalaisen alakulttuurihahmon teoksien teemoina ovat sopivasti erotiikka, tuska, nautinto ja kuolema.

No mutta onhan siellä bändejäkin! Perjantailta voisi nostaa tärpiksi Bastard Noisen. Powerviolence-pioneeri Man is the Bastardin jatkumo on pitänyt yllä hengästyttävää julkaisutahtia ja esittää tällä hetkellä kenties uransa meluisinta kamaa. Lauantaina ei sovi missata Conania, jonka luolamies-doomia on soitettu jo parilla edellisellä keikalla sellaisella äänenpaineella, että rintalastat ovat rutisseet.

Tutustu festarin ohjelmaan tarkemmin Facebookissa.

Lisää luettavaa