Entinen In Flames -laulaja hamuaa bändiltä rahojaan

In Flamesin Subterranean -ep:llä (1994) laulanut Henke Forss taistelee oikeuksiensa puolesta; mies ei ole nimittäin saanut julkaisusta rojalteja kruunun kruunua.

21.11.2014

Mainion Dawn-yhtyeen laulajana tunnettu Henrik ”Henke” Forss korahteli komeasti uraansa aloittelevan In Flamesin Subterranean-ep:llä. In Flamesin tuleva huippusuosio oli vielä tuolloin kaukainen haave, eivätkä raha-asiat painaneet parikymppisten nuorukaisten mieliä.

Nyt, kaksikymmentä vuotta myöhemmin Forss astuu julkisuuteen ja kertoo kyselleensä ep:stä saatujen rojaltejen perään jo ”viimeisen kymmenen vuoden ajan”.

In Flames -kitaristi Björn Gelotte ottaa kantaa Forssin puheisiin:

”Tällaista tapahtuu aina välistä. Tuohon aikaan In Flames ei ollut vielä virallinen bändi, vaan pikemminkin pelkkä projekti, ja meillä on ollut historiamme aikana pari eri laulajaa. Dark Tranquillityn Mikael Stanne oli yksi heistä, ja Henke Forss toinen. Nykyinen laulajamme Anders (Fridén) lauloi vielä tuolloin Dark Tranquillityssa.

Oikeastaan koko Göteborg-skene oli vielä tuohon aikaan todella sisäsiittoinen, joten soittajia tuli ja meni bändistä toiseen. Jotkut ovat tyytyväisiä tekemisiinsä, jotkut taas eivät. On aika erikoista, että Henke tuo tällaisen asian esiin kaksikymmentä vuotta myöhemmin. Se on vähän… no, en osaa oikein sanoa.”

Forss kommentoi Gelotten sanomisia:

”En ole mitenkään yllättynyt, että Björn ei tajua tilannetta. Olen vain yrittänyt saada oman osani biiseistä, joita olin tekemässä. Levy on uudelleenjulkaistu muutamaan kertaan, levy-yhtiöt ovat vaihdelleet ja kaikki on ollut aika sekavaa, eikä mitään ole tapahtunut, kunnes huomasin, että In Flames aikoo julkaista Subterraneanin JÄLLEEN uusiksi!

Jokainen varmasti tajuaa, että osittain kirjoittamani neljä death metal -kappaletta eivät tuo miljoonatuloja, mutta kyse on periaatteesta. Kuten sanoin, olen yrittänyt saada asian kuntoon jo vuosien ajan. Eikä ole myöskään mikään salaisuus, että myös muutamat alkuperäiset In Flames -jäsenet ovat yrittäneet saada rojaltiasiansa kuntoon jo yli kymmenen vuoden ajan…”

Lisää luettavaa