Geezer, kissojen ystävä – metallilegenda kampanjoi julmaa ja turhamaista käytäntöä vastaan

23.02.2016

Black Sabbathin basisti Geezer Butler on jo vuosia sitten kertonut olevansa vegaani ja kampanjoinut eläinten oikeuksien puolesta aiemminkin. Nyt metallilegenda on ilmaissut tukensa newyorkilaiselle lakialoitteelle kieltää kissojen kynsienpoistoleikkaukset.

– Monet tuntevat minut yhtenä Black Sabbathin perustajajäsenistä, mutta harvemmat tietävät, että olen niin sanottu hullu kissaihminen, Butler kommentoi.

Kynsienpoistoleikkaus kuulostaa todellisuutta silotellummalta. Koska kissojen kynnet kehittyvät varvasluista, leikkaus on käytännössä kissan varpaiden amputaatio. Ja mikä härskeintä, suurin syy leikkaukseen on ihmisen turhamaisuus; kukapa sohvaansa naarmuja haluaa.

Useissa Euroopan maissa, kuten Suomessa, kyseinen operaatio on laiton, ellei sille ole lääketieteellistä perustetta. Yhdysvalloissa operaatio on kielletty muun muassa Los Angelesissa ja San Franciscossa, mutta hyväksytty käytäntö lähes kaikkialla muualla.

– Newyorkilaisten eläinlääkärien joukko tukee lakialoitetta tämän julman käytännön siirtämisestä historiaan. Vetoan lainsäätääjiin, että näin tulee myös tapahtumaan.

Lisää luettavaa