Inferno tarjoaa: kuuntele uusi Hanging Garden -ep!

12.11.2013

Hanging Garden julkaisi viime tammikuussa kolmannen pitkäsoittonsa. Se saa seuraajakseen ep:n, joka julkaistaan Lifeforce Recordsin toimesta 18. marraskuuta 7-tuumaisena vinyylinä, digitaalisena sekä rajoitettuna kasettipainoksena. Inferno tarjoaa I Was a Soldier -ep:n ennakkokuunneltavaksi tämän viikon ajaksi.

Winter to Summer Adverse ja I Was a Soldier olivat ensimmäisiä biisejä, jotka tehtiin At Every Door -pitkäsoiton jälkeen. Molempien kappaleiden ensimmäiset demoversiot syntyivät viime vuoden marras-joulukuun aikoihin”, bändin kitaristi Jussi Hämäläinen kommentoi.

”Winter to Summer Adverse alkoi rakentumaan säkeistöstä, jonka ympärille muut osiot muodostuivat, mutta valmis demo oli hyvin kaukana siitä minkälaiseksi biisin kuviteltiin kehittyvän. Sanoitukset ovat kuvaus kataklysmistä, joka aiheutuu maapallon kiertoliikkeen pysähtymisestä.”

”I Was a Soldier -biisin perustana oli teemariffin raskas rytmikitara. Biisin idea oli alusta alkaen hyvin selkeä, joten melodiat ja harmoniat syntyivät nopeasti. Demoversio ei juuri poikkea levytetystä. Sanoitukset ovat kuvaus kuolevasta planeetasta ja yhteiskunnasta, jotka raiskataan ihmisten toimesta asuinkelvottomiksi. Kertoja puhuu äidilleen eli maalle, josta on lähtöisin, ja suree itse aiheutettua kohtaloa.”

Kuuntele Hanging Gardenin I Was a Soldier -ep alta:

Lisää luettavaa