Musiikkia prepaid-kortilla – haastattelussa Fireproven

29.09.2014

Kaksi ep:tä julkaissut uuden koulukunnan progemetallia soittava Fireproven on bändi, jonka julkaisut ovat tästä lähtien kirjaimellisesti kortilla.

Löitte hynttyyt yhteen Aerial Musicin kanssa, jonka avulla myytte tästä lähtien musiikkianne nettilatauskoodin sisältävällä prepaid-kortilla. Kenen ajatuksesta tämä yhteistyö lähti liikkeelle ja miksi päädyitte tähän ratkaisuun?

– Veljeni Janne sattui mainitsemaan Aerial Musicin ottaneen meihin yhteyttä ja he halusivat julkaista musiikkiamme tuossa muodossa. Kiinnostuimme heti tästä uudesta formaatista, koska musiikkimaailma hakee uutta fyysisessä muodossa tarjottavaa julkaisutapaa. Koimme sen olevan jotain mullistavaa, laulaja-basisti Juha Väätämöinen kertoo.

– Musiikkibisnes on menossa digitaalisempaan suuntaan ja levyjen myynti vähentynyt. Digitaaliset julkaisut ja musiikin lataaminen verkosta on ottanut leijonanosan koko musiikkimyynnistä. Netistä lataamisesta tai kuuntelusta musiikinkuuntelijalle ei jää kuitenkaan mitään konkreettista käteen. Näissä korteissa on bändin itsensä kuvittama ulkoasu; se tuo fiiliksen ajasta jolloin levynkannet, bookletit, lyriikat olivat se juttu!

Aiotteko julkaista tulevaisuudessa lainkaan fyysisiä levyjä vai ovatko kaikki fyysiset formaatit mielestänne katoavaa laatua?

– Vaikka ne saattavat olla, tulemme julkaisemaan myös fyysisiä levyjä, kenties jopa vinyylejäkin. On hienoa tarjota kuulijalle eri vaihtoehtoja, joista valita mieleisensä. Jotkut formaatit voivat myös tulla takaisin. Ties vaikka julkaisisimme joskus c-kasettejakin!

Miltä Fireprovenin tulevaisuus näyttää? Mennäänkö jatkossakin minijulkaisuilla vai onko seuraavaksi kokopitkän aika?

– Tulevaisuus näyttää inspiroivalta ja olemme demottelemassa kappaleita tulevalle kokopitkälle. Levyn runko on valmiina, mutta haluamme nyt keskittyä sovituspuoleen.

– Uudet kappaleet esittelevät uusia puolia bändistä, mutta kaikki Omnipresencen (2013) elementit ovat kuitenkin läsnä – ruuveja on vain kiristetty.

Haastattelu julkaistu Infernon 7/2014 Sytykkeitä-palstalla.

Lisää luettavaa