”Vain muutos on pysyvää” – kuuntele Masterstroken jäähyväiset

20.02.2017

Masterstroke laittaa pillit pussiit 27. helmikuuta ilmestyvän jäähyväis-ep:n myötä. Edge of No Return -ep on kuunneltavissa ennakkoon Infernon sivuilla nyt.

Tamperelaisbändin lopettamispäätös syntyi ilman draamaa. Yhtye kertoo kadottaneensa tarvittavan kipinän.

– Päätettiin lopettaa koko bändi tekemällä vielä viimeinen julkaisu ep:n muodossa. Onhan tämä kieltämättä haikeaa, kun koko bändi on ollut kuin toinen perhe. Ei meistä kukaan ole soittokamoja kuitenkaan myymässä!” rumpali Janne Juutinen kommentoi.

Soittimen alla kosketinsoittaja Jussi Kulomaan kappalekohtaiset kommentit.

Edge of No Return

– Nikon sanat suurimmaksi osaksi, joita sitten yhdessä käpisteltiin studiossa. Kuvaa hyvin sitä, kun elämä heittää niin pahoja kierrepalloja meille vastaan, että meinaa rusentua kaiken sen alle. Hetken aikaa mikään ei käy järkeen ja on aivan sekaisin. Silloin on hyvä muistaa, että se on vain muutosta johonkin uuteen ja että tämäkin menee ohi. Olet vahvempi kuin uskotkaan. Muutos entiseen – sekä kuvainnollisesti että bändin sanoituksissa – on huomattava.

Fool’s Dance (A New Chapter)

– Erittäin henkilökohtainen kappale minulle. Pyörittelin ajatusta tästä hetken aikaa ja kun sen aika oli, sanat tulivatkin sitten pihalle yhdellä istumalla. Toki studiossa sitten vielä soviteltiin sieltä täältä, jo senkin takia, että säkeistöjen rytmiikka on meille uutta. Sanat onnistuivat mielestäni hyvin; pidän tuosta kuinka kertosäe muuttuu, vieden tarinaa eteenpäin, ja samalla sain itselle merkityksellisiä asioita piilotettua sanoihin. Liidimelodia on siinä rajoilla, että onko se ärsyttävä vai juuri oikealla tavalla tarttuva ja onneksi kallistuu jälkimmäisen puolelle, kuten hyvässä hittibiisissä pitääkin.

World of Shadows

– Nikon sanat. Kohtuullisen apokalyptisissä tunnelmissa mennään. Jos ei mitään tehdä, niin hukka perii. Vai onko jo liian myöhäistä? Vanhin tämän satsin biiseistä ja ainoa, mitä ehdittiin soittaa livenä.

Final Sacrifice

– Tarvittiin vielä yhdet sanat ja yhtäkkiä keskellä yötä nämä tulivat sitten pihalle. Niko viimeisteli kertosäkeen, itselläni oli siitä vain ensimmäinen rivi valmiina. Paljolti tehtiin yhdessä muutoksia kaikkiin biiseihin aina sen mukaan, mikä tuntui hyvältä tai paremmalta laulaa. Eka fiilis sanoista oli kirjoittaessa, että tämähän kertoo meistä bändinä! Myöhemmin tajusin, että tässä on myös henkilökohtaisempaa sisältöä. Jälleen kerran muutos aikaisempaan Masterstroken sanoitusten maailmaan on huomattava – kohti parempaa ollaan menossa. Vain muutos on pysyvää.

One by One

– Edellisen Broken-albumin sessioista jäi parikin kappaletta yli ja tämä oli ainoa, joka sittemmin viimeisteltiin ja tarkoitus oli julkaista tämä jo aikaa sitten sellaisenaan. Löysi nyt paikkansa. Mukana Maailman Paras Soundi™ (kaksikin, itse asiassa). Sanoissa ryvetään syvissä vesissä ja jos vertaa tämän tunnelmaa näihin uudempiin, huomaa jälleen muutoksen. Muuten ei kyllä ole enää hajuakaan, että mikä tässä oli ideana… Mutta kuulostaa hyvältä, joten antaa mennä!

– Markus Kekoni soittaa tässä toista rytmikitaraa ja soolon. Kun Keksu ilmoitti jättävänsä yhtyeen ja mietittiin sopivaa kaveria tilalle, Seppo oli meidän lyhyen listan ykkösenä aika nopeasti. Kovasti oli huolissaan, että nyt on isot saappaat täytettävänä, mutta täytyy sanoa Sepon huikean taidon loistaneen jo heti alusta lähtien – sen verran vakuuttavaa jälkeä hän teki. Muutenkin hyvä tyyppi!

Turn Away (Chaingun Liberator Dance Mix)

– Ex-työkaveri halusi tehdä remixin Turn Away -biisistä. Kiitti Toni! Tässä se nyt on kaikkien iloksi!

Lisää luettavaa