Jason Newsted kertoo, mikä oli Metallican The Black Albumin kohokohta – se ei ole ”korni” Enter Sandman tai ”pelottava” Nothing Else Matters

Ex-basistille Sad But True oli levyn kohokohta "painonsa vuoksi".

28.04.2022

Metallican menestyslevy Metallica, joka myös The Black Albumina tunnetaan, täytti viime vuonna pyöreät 30 vuotta. Asiaa luonnollisesti juhlistettiin monin eri tavoin ja yhtyeen jäsenet antoivat lukuisia haastatteluja aiheesta eri medioille.

Black Albumilla soittanut ex-basisti Jason Newsted antoi muun muassa Metal Hammerille haastattelun pitkän kaavan mukaan ja juttutuokiosta riitti asiaa niin jo julkaistun podcastin kuin tuoreeseen printtinumeroon. Uudessa Metal Hammer -lehdessä Newsted muun muassa kertoo, millaisia hänen ensimmäiset reaktionsa olivat levylle päätyneisiin kappaleisiin.

Sad But True oli minulle koko projektin kohokohta painonsa vuoksi”, Newsted paljastaa.

”Kamppailin Nothing Else Mattersin kanssa; tiesin, että se sai niskavillani pystyyn, sitä ei voinut kiistää, mutta täytyy myöntää, että se oli myös hieman pelottava, koska halusin kuitenkin yhä sitä murskaavuutta. Enter Sandmania pidin taas hieman kornina, rehellisesti sanoen.”

Vaikka Nothing Else Matters pelotti, herkkä balladi osoittautui lopulta tärkeäksi kappaleeksi bändin olemassaoloa ajatellen. Newsted sanoo tajunneensa vasta nyt, miten merkittävä kappale se oikeasti oli.

”Herkin kappaleemme kaatoi isoimmatkin muurit ja antoi näin rankemmille kappaleille mahdollisuuden läpäistä koko maailma. Kun [Nothing Else Matters] oli listaykkösenä samaan aikaan 35 maassa, seitsemässä niistä emme olleet vielä edes käyneet. Sitä ei tapahdu bändille, joka huutaa ’Kuole! Kuole!’ suurimman osan ajasta”, Newsted toteaa.

Lisää luettavaa