Kirk Hammett Metallican hidastuneesta julkaisutahdista: ”Se on vain meidän tapamme työskennellä”

"Valitettavasti meidän prosessimme vain vie aikaa", kitaristi toteaa.

23.08.2022

Kuten monien bändien kohdalla usein käy, on Metallicalla kahden levyn välinen tauko venynyt ja venynyt, mitä pidemmälle hevijätin ura on edennyt. Bändin 1980-luvulla yhtye julkaisi levyjä 1-2 vuoden välein, seuraavalla vuosikymmenellä julkaisuväli piteni jo 3-4 vuoteen ja tällä vuosituhannella yhtye on julkaissut vain kolme pitkäsoittoa: St. Angerin 2003, Death Magneticin 2008 ja Hardwired… To Self-Destruction 2016.

Kitaristi Kirk Hammettilta kysyttiin asiasta tuoreessa Goldmine-lehden haastattelussa ja tämä toteaa, ettei levytystahti tule ainakaan nopeutumaan.

”Meillä on meidän tapamme työskennellä. Valitettavasti meidän prosessimme vain vie aikaa. Niin asia vain on ja niin me vain toimimme bändinä. Olen oppinut hyväksymään asian”, Hammett toteaa ja sanoo taannoin julkaisemansa Portals-sooloalbumin olleen tässäkin mielessä hänelle virkistävä projekti.

”Se tavallaan vapautti minut siitä aikataulusta. Saatoin tehdä pari biisiä, äänittää ne ja julkaista ne täysin riippumatta bändin aikataulusta. Eikä se myöskään tule bändin aikataulun tielle, koska kuten sanoin, me etenemme omaan tahtiimme.”

Samaisessa haastattelussa Hammett myös pohti, miten eri tavalla hän säveltää, kun puhutaan soolomateriaalista tai Metallicasta.

”Minulla on aina paljon materiaalia ajatuksissani eikä se ole pelkästään heviä vaan ihan kaikenlaista. Portals on mahtava siinä mielessä, että se näyttää soitostani puolia, joita ei yleensä näe”, Hammett tuumaa.

”Kun alan tekemään juttuja Metallicalle, käytän siihen kaiken luovan energiani. Minä ajattelen asian niin, että kaikki sävelet ovat jo olemassa – ne pitää vain löytää. Mielestäni olen vahvimmillani, kun teen asioita spontaanisti ja hetkessä. Aina kun istun alas ja yritän tehdä jotain spontaania, lopputulos kuulostaa mietityltä ja sävelletyltä.”

Lisää luettavaa