Uusi Fear Factory -levy on pian valmis – Luvassa sci-fiä ja futuristisia teemoja

Fear Factory kertoo palaavansa uransa kovimpien levyjen linjoille. Eipä haittaa.

25.01.2015

Vuonna 1990 perustettu yhdysvaltalainen Fear Factory on yksi industrial metal -genren pioneereista. Yhdeksän levyä paketoineen bändin tavaramerkiksi muodostunut äärimmäisen tarkka konemetallipommitus on osoittautunut siinä määrin kannattavaksi kaavaksi, että suurille muutoksille ei ole ollut tarvetta.

Parhaillaan uutta levyään viimeistelevän bändin laulaja Burton C. Bell kertoi Silver Tiger Medialle tulevasta:

”Levyn valmistuminen on kestänyt odotettua kauemmin, mutta tulossa on klassista Fear Factory -soundia, juuri sitä, mitä fanimme ovat odottaneet. Olemme rakentaneet biisejä todella huolellisesti, joten se on vienyt paljon aikaa.

Työskentelemme parhaillaan albumin kansikuvan kanssa ja siitä vastaa Dave McKean, joka teki kannet myös Demanufacturelle (1995) ja Obsoletelle (1998). Myös levyn nimi on valmiina ja se tulee kuulostamaan myös ehdottomasti Fear Factorylta.”

Bell jatkaa levyn teemoista:

”Ne perustuvat sci-fiin ja erityisesti futuristisiin juttuihin. Mukana on perinteisesti taistelua ihmisen ja koneen välillä, mutta tällä kertaa kertaa kone on täysin toimintakykyinen ja tietoinen omasta olemassaolostaan ja tehtävästään. Kone on siis saanut entistäkin inhimillisempiä ominaisuuksia.”

Kitaristi Dino Cazares kertoo levyn musiikista:

”Tuleva levy tulee olemaan jotain Demanufacturen ja Obsoleten väliltä. Siltä löytyvät sekä Obsoleten raskaammat ja synkemmät elementit että myös Demanufacturen nopeat riffit ja kylmä raakuus.”

Bändin edellinen kokopitkä The Industrialist ilmestyi vuonna 2012.

Lisää luettavaa