Inferno tarjoaa: kuuntele puolet uudesta Barren Earthista!

The Devil’s Resolve ilmestyy keskiviikkona, mutta Inferno tarjoaa levyn neljä ensimmäistä biisiä kuunneltavaksi jo nyt! Mukana Olli-Pekka Laineen kommentit kappaleista. Katso myös The Rains Begin -video täällä!

Kuva: Peaceville www.barrenearth.com

[TÄMÄ KUUNTELUKAMPANJA ON PÄÄTTYNYT.]

Passing of the Crimson Shadows

Tämä on yksi viimeisistä levylle tehdyistä kappaleista. Mukana on vaikutteita muun muassa Autopsylta, Porcupine Treeltä, Opethilta ja Pink Floydilta. Black metal- ja stoner rock -genret ovat niin ikään edustettuina. Perinteinen Barren Earth -cocktail siis. Teoksen työnimi oli C2, johtuen hienoisista yhtäläisyyksistä debyyttilevymme ykkösraitaan, Curse Of the Red River -kappaleeseen.

The Rains Begin

Levyn videobiisi, joka on levyllä pitempänä ja editoimattomana versiona. Kasperin kirjoitustyylille leimalliseen sävyyn kyseessä on valssipoljentoinen metallikappale, jossa on vahvat folk-melodiat. Kiinnittäkää huomiota soolokohdan urkusooloon, joka on soitettu aidolla 70-luvun Hammondilla ja Leslie-vahvistimella.

Vintage Warlords

Vanhan koulukunnan melo-death metal ralli, joka kertoo allekirjoittaneen ja Nalle Östermanin katastrofaalisesta reissusta Tukholmaan Morbid Angelin keikalle. Örinän ja sahauksen keskelle on mahdutettu seesteinen Pink Floyd -osio luomaan kappaleeseen haluttua dynamiikkaa.

As It Is Written

Tämän biisin työnimi oli sattuneista syistä ”Scotland”. Samasta syystä kutsuimme Korpiklaanin ex-viulistin Jaakko Lemmetyn alias Hittavaisen luikauttamaan kappaleen pääteeman säkkipillillä (tai itse asiassa virolaisella torupillillä). Väliosa on silkkaa ELP:tä, joka onkin yhtyeen sisällä varsin taajaan kuunneltu yhtye. As It Is Written on yksi suosikkikappaleistani tällä levyllä.