Inferno valikoi vuoden 2020 kovimmat ulkomaiset levyt – tässä kärkikymmenikkö

Urfaust kiilasi voittoon.

05.01.2021

Yksi vuosi – varsin erikoinen ja ahdistava sellainen – on jälleen takana. Uusi vuosi tuo tullessaan myös perinteisen Infernon kriitikkoäänestyksen, jossa on laitettu menneen vuoden levyjulkaisut paremmuusjärjestykseen.

Listat kokosi tuttuun tapaan Tero Lassila ja äänestykseen osallistui 24 infernolaista. Ulkomaisten albumien sarjassa ääniä sai peräti 83 eri levyjä eli hyviä julkaisuja ilmestyi runsaasti. Loppumetreillä ykköseksi kiilasi hollantilainen Urfaust.

Tässä ulkomaisten albumien top kymppi. Kotimaisten levyjen listan voit tarkistaa täältä.

10. Paradise Lost – Obsidian

”Paradise Lost toimittaa jälleen täsmälaadukkaan tyylinsä mukaisesti. Edellinen levynsä Medusa (2017) oli oiva, mutta Obsidian puhuu eri kieltä uiden luontevasti osaksi verenkiertoa.”
– Tomi Pohto, lue koko arvio.

9. Deftones – Ohms

”Ohms kuulostaa erityisen rennolta Deftones-albumilta.”
– Matti Riekki, lue koko arvio.

8. Mr. Bungle – The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo

”Bändi kuulostaa tasan osiensa summalta, eli kokeneilta aikamiehiltä, jotka soittavat parastaan pistäen teinien musaa. Huomionarvoista kuitenkin on, ettei jälki ei kuulosta lainkaan pakotetulta. Teiniangsti on kasvattanut ympärilleen lihasta eikä laardia.”
– Matti Riekki, lue koko arvio.

7. Pain of Salvation – Panther

”Panther ei jätä kylmäksi vaan onnistuu pääsemään ihon alle hieman toisenlaisin konstein. Se on aikaisempia levyjä salakavalampi ja kietoo melankoliansa ja paatoksensa pettäviin fasadeihin. Silti se on tietyllä tapaa myös hillittömän suoraviivainen, välillä jopa melko raaka.”
– Mikko Malm, lue koko arvio.

6. Lik – Misanthropic Breed

”Nyt ei ole aikomustakaan kehittää yhtään mitään uutta. Mutta kun asiaan, siis rouheasti ja sydämen läpi riffittelevään vanhan liiton death metaliin, vihkiydytään sydänveren kohinalla, vanhan kuolomummon ruhossa muljahtaa jokin niin lämpöisesti, jotta!”
– Tomi Pohto, lue koko arvio.

5. Dool – Summerland

”Levyn musiikki on kaikessa raukeudessaan ja valoisuudessaan nimensä mukaisesti kesäisempää, vaikka ilmapiiri on edelleen kaikkea muuta kuin kepeä.”
– Miika Kuusinen, lue koko arvio.

4. Sodom – Genesis XIX

”Pian neljä vuosikymmentä täyttävän poppoon nykykunnosta voi tuntea ihan aitoa iloa.”
– Kari Koskinen, lue koko arvio.

3. AC/DC – Power Up

2. Benediction – Scriptures

”Scriptures sisältää hyvässä suhteessa rivakkaa sahaa ja hitaamman simppeliä junttaamista. Ei yksittäisiä hittejä, mutta ei todellakaan yhtään hutia, ja jokainen veto puolustaa paikkaansa. Tällaiselle ’hihat ylös ja louhimaan’ -tyylin työmieskuololle on ollut tilausta. Benediction kantaa hienosti perintöään ja päivittää sen 2020-luvulle.”
– Tami Hintikka, lue koko arvio.

1. Urfaust – Teufelsgeist

”Teufelsgeist puristaa tiukkaan pakettiin Urfaustin musiikin olennaisimmat puolet.”
– Joni Juutilainen, lue koko arvio.

Lisää luettavaa