Metallican Kirk Hammett myöntää soolodebyytin julkaisemisen pelottavan – ”Paino on yksin minun harteillani”

Hammett tuntee olonsa "epävarmaksi" ja "hermostuneeksi", kun ei voi tukeutua bänditovereihin uuden julkaisunsa kynnyksellä.

20.04.2022

Metallican soolokitaristi Kirk Hammett julkaisee tulevana viikonloppuna uransa ensimmäisen soololevyn, neljä biisiä sisältävän Portals-ep:n. Tuoreessa The Mercury Newsin haastattelussa Hammett myöntää, että soolodebyytin julkaiseminen jännittää jopa hänenlaistaan kokenutta ja kaiken nähnyttä konkaria, joka on ollut pian 40 vuotta yhden maailman suurimman heviyhtyeen jäsen.

”Tavallisesti levyä julkaistessa meitä on neljä [Metallican jäsentä], jotka turvaamme toistemme selustan. Tuemme toisiamme, koska se on hyvin hermojaraastavan tunteellinen ja henkisesti iso asia. Normaalisti niinä aikoina voimme puhua toisillemme kaikista epävarmuuksistamme ja ties mistä. Mutta nyt kun julkaisen soololevyn, se paino on yksin minun harteillani”, Hammett toteaa.

”Sanoinkin Jamesille (Hetfield, Metallica-nokkamies): ’Tämä on niin outoa. Julkaisu on tulossa ja tavallisesti minulla on teidät kolme rinnallani. Mutta nyt olen vain minä ja se saa oloni epävarmaksi ja hermostuneeksi’. Tähän James vastasi: ’Veli, tämä on sinulle kasvun ja oppimisen paikka’. Kiitin häntä noista sanoista, sillä en ollut osannut ajatella sitä noin.”

”Mutta mitä tulee siihen, mitä muut ajattelevat siitä, että julkaisen soololevyn, minulla on Jamesin, Larsin (Ulrich, rumpali) ja Robin (Trujillo, basisti) täysi hyväksyntä. Kuten myös manageriportaan. Mikä on hienoa, koska tilanne ei aina ole ollut niin, mikä on hyvin tiedossa. Mutta nyt asiat ovat luojan kiitos toisin ja ehkä juuri sen vuoksi tällainen levy tuleekin juuri nyt.”

Samaisessa haastattelussa Hammett myös avaa hieman Portals-ep:n musiikillista suuntaa.

”Pyrin hyvin tietoisesti siihen, että tämä musiikki seisoo omillaan. Se ei kuulosta Metallicalta. No okei, sanotaan että 95 prosenttia siitä ei kuulosta Metallicalta – totta kai pieni osa kuulostaa, koska olen sen bändin jäsen. Mutta se viisi prosenttia on hyvin vaistonvaraista”, Hammett pohtii.

”Tein tätä musiikkia hyvin laajalla skaalalla. Klassisen musiikin vaikutus on suuri. Mukana on myös flamenco-vaikutteita, hieman jazzia siellä täällä. Käytän sointuja, joita en koskaan ajattelisi käyttäväni Metallicassa. [Portals] murtaa ovia. Pidän todella suuresti klassisesta musiikista, jazzista, bossa novasta, bluesista. Rakastan vanhaa kantrimusiikkia. Tässä kohtaa vain taivas on rajana ja se on todella hieno asia.”

Ensimmäisenä maistiaisena levyltä julkaistun High Plains Drifter -kappaleen voit kuunnella täällä.

Lisää luettavaa