Outoa rytmiä ja loikintaa scifi-leffojen pahoista yhtiöistä antiikkiautojen varaosiin – ennakkokuuntelussa Cause for Effectin uusi ep

Mukana basisti-laulajan biisikohtainen kommenttiraita.

09.04.2018

Yli neljännesvuosisadan ihmisiä sekä hämmentänyt että ihastuttanut Cause for Effect julkaisee viiden vuoden tauon jälkeen uutta materiaalia tulevana perjantaina eli 13. huhtikuuta. Tamperelaisen fuusiogrind-kaksikon ainoastaan digitaalisena ilmestyvä pienjulkaisu kantaa nimeä Brutal Prog Ep ja se sisältää viisitoista niin grindcorea, metallia, punkia kuin jazzcorea yhdistelevää rallia.

Infernon lukijoilla on nyt mahdollisuus tutustua tulevaan pläjäykseen ennakkoon jo nyt. Lisäksi duon basso- ja lauluosastolla hääräävä osapuoli Tuomo avaa albumin saloja kappalekohtaisen kommenttiraidan merkeissä.

Parasitic Verbalism

Levyn vanhin kappale, joka on tehty tammikuussa 2014. Ideana oli käyttää vähemmän nuotteja ja laskea tempoa. Keskeiseksi elementiksi nousi pääriffin omituinen rumpukomppi.

Sonic Titanic

Tarkoituksellista verkkaisuutta alussa ja lopussa yhdistettynä outoon rytmiin, taustalla taisi kummitella Meshuggahin Nothing-levy.

3 kW

Nopeassa kohdassa riffi on tehty nuotti per isku tyylillä, mitä varsinkin brutaalit death metal -bändit käyttävät. Varsin hankala soitettava. Sanoituksissa säästetään energiaa.

Doubleconsultism

Kappaleen kaksi tunnuskohtaa ovat keskiosan itsestään kääntyvä riffi ja sen loppu, joka rumpalin piti soittaa ”Abaddonina”.

Dynastic Carburetor

Keskiosassa jyristellään yhtä nuottia puolinopealla kompilla. Treeniksen seinällä on Obituaryn juliste, se vaikutti varmasti ideaan. Sanoitus ihmetytti jälkeenpäin: ajatus hankalasti saatavilla olevista antiikkiautojen varaosista ei ollut mielessä kun tekstiä aloitettiin.

Experiment in DDR

Kantavana ideana on ns. säkeistön rumpukomppi, mikä on pihistetty Rainbow’n debyyttilevyltä. Rakenne muutenkin CfE-mittapuulla varsin suora

Regular Customer

Alun riffin idea löytyy Autopsylta ja väliosan iskuista oli pitkään erikseen muistilappu.

Plectrum

Levyn suoraviivaisin kappale. Klassista kaahavaa CfE:tä kuin suoraan vuodelta 2004.

Introsaur

Asiasanat tämän biisin kohdalla olivat:
Napalm Death
– matalalta soitettua möyrintää
– funk

Epigenetic Feast

Alussa tempo kiihtyy aavistuksen tarkoituksella ja väliosassa on liki postpunkahtava riffi. Sanat kertoo scifi-leffojen pahoista yhtiöistä.

Aerodynamics of the Automotive Industry

Reippaalla biitillä etenevä biisi, Autopsyn haamu kummittelee tässäkin.

Annual Speech

Lyhyt, ytimekäs ja outo. Alun rytmikikat sekä keskiosan oudosti tempoileva komppi tekevät tästä yhden parhaista CfE-biiseistä. Kappaleessa myös hyvät sanat.

Problems of Infrastructure

Väliosaa mietittiin studiolla pitkään laitetaanko siihen örinää vai ei ja jätettiin lopulta ilman. Riffi kantaa sen verran hyvin yksinkin.

Cosmic Inflation

Annual Speechin sisaribiisi. Outoa rytmiä ja loikintaa.

Mike Sus

Suoraviivainen kappale ja sanat silkkaa nostalgiatrippiä.

Lisää luettavaa