Vuoden 2014 kovimmat, osa 2: Caskets Open, Ranger ja Mausoleum Gate listaavat suosikkinsa

Tässä sarjassa raskaan sarjan artistit ja alan vaikuttajat paljastavat vuoden 2014 mieluisimmat julkaisunsa. Oletusmalli on Top-5, mutta livetä saa.

Kuva: Timo Sulkamo

Antti Ronkainen, Caskets Open:

1. Hateful Abandon: Liars/Bastards
”Vuoden paras levy. Sotkee The Curen Pornographyn kylmyyttä vittumaiseen konepohjaiseen junnaukseen.”

2. Swallowed: Lunarterial
”Sairaimman kuuloista musaa, mitä on hetkeen tullut vastaan. Hieno tunnelma ja melko tajuttomia ratkaisuja soittopuolella.”

3. Kohti Tuhoa: Kohti tuhoa 7″
”Väkivaltaista ja tylyä hardcorea. Mahtavat soundit, hyviä biisejä. Livenä vieläkin kovempi.”

4. Wovenhand: Refractory Obdurate
”Ehkä raskainta Wovenhandia tähän mennessä. Levyn loppu ei ihan pärjää alkupuolen tykitykselle, mutta vuoden hienoimmalla biisillä pääsee kyllä tälle listalle.”

5. Coltsblood: Into the Unfathomable Abyss
”Hengästyttävä paketti hidasta, raskasta ja todella raskasta murskausta. Välillä vedetään blast beatilla turpaan.”

Accept1

Kollektiivisesti, Ranger:

1. Accept: Blind Rage
”Tekee mieli hakata päätä seinään, kun Stampede lähtee soimaan! Hienoa, että pääsi albumilistan ykköseksi Suomessa!”

2. Judas Priest: Redeemer of Souls
”Viimeistään Halls of Valhallan aikana Halford pääsee revittelemään. Fanilasien takia tykkäys-kommentoijat voivat häipyä hallista! PRIEST! PRIEST! PRIEST!”

3. AC/DC: Rock or Bust
”AC/DC ei petä koskaan, mutta silti yllätti kovuudellaan! Ajatonta ja freesiä tavaramerkki-DC:tä, eikä 34min levylle mahdu fillereitä. Paras sitten Ballbreakerin.”

4. Amulet: The First
”Parhaita uusia bändejä mitä tällä hetkellä on! Koko levykin lähtee suoralla turpaanvedolla eli Evil Cathedralilla! Blowin’ speakers!”

5. Portrait: Crossroads
”Crossroads on pimeää heavy metalia parhaimmillaan ja edistys edellisestä on taas erinomainen!”

tarotdyingdaze

Oscar Razanez, Mausoleum Gate:

1. Tarot: Dying Daze
”Australian Tarotin tämä ja kaksi muuta tänä vuonna julkaistua kasettia ovat hevin rintamalla ehdotonta kärkikastia, säröisine hammondeineen ja eeppisine kappaleineen. Julkaisut ovat olleet puhdasta neroutta, niin tuotannollisesti kuin sävellyksellisesti.”

2. Maailma: Speculum
”Maailman toinen täyspitkä on erinomaisen meditatiivinen ja vihahteikas kokonaisuus, hyödyntäen erilaisia äänimaisemia. Sulassa sovussa pörisevät elektroniset soundit, perinteiset soittimet sekä Lau Naun omintakeinen lyriikka ja tulkinta. Kotimaisen happoilu-folkin ehdotonta kärkeä!”

3. Pyhä Kuolema: Haudanrakastajan lauluja
”Todella intensiivinen livejulkaisu yhdeltä kovimmista kotimaisista artisteista. Täysin akustisesti esiintynyt trio on taltioitu kasetille todella autenttisella soundilla, jota kuuntelee enemmän kuin mielellään.”

4. Mirel Wagner: When the Cellar Children See the Light of Day
”Wagnerin kakkoslevy pistää luun kurkkuun, ollessaan vielä edeltäjäänsäkin vahvempi ja karumpi teos. Todella tasapainoisen pelkistetty, hieno albumi.”

5. Hellspirit: Dawn Under Curse
”En ole black metalin suurkuluttaja, mutta Hellspiritin debytti porautui tajuntaan keskitempoisella ja tinkimättömällä poljennallaan. Tyylitietoisesti ja sopivasti ”sinne päin” on juuri sitä mistä pidän. Bändi loistaa myös livenä!”

Juttusarjan ensimmäisessä osassa äänessä olivat Niilo Sevänen Insomniumista, Kaarle Viikate Viikatteesta ja Vesa Ranta The Man-Eating Treestä. Tsekkaa heidän listat tämän linkin takaa.