Ystävänpäivänä ilmestyvä verilöyly arvioitu – kuuntele Benighted myös ennakkoon!

Ranskalaisen Benightedin seitsemäs pitkäsoitto, Carnivore Sublime, ilmestyy 14. helmikuuta. Season of Mistin tallissa olevan brutaalin death-yhtyeen levyllä kuullaan vierailijana Shining-henkilö Niklas Kvarforthia.

Serpent arvioi tuoreimmassa Infernossa Carnivore Sublimen neljän kirveen arvoiseksi ja päätti arvionsa suitsutuksiin. Oletko Serpentin linjoilla? Kuuntele Benighted-levy arviotekstin alta löytyvästä soittimesta ja ota selvää!

Benighted
Carnivore Sublime
Season of Mist
4_kirvesta

On tavallaan outoa, ettei ranskalainen Benighted ole saanut sen suurempaa nimeä tai mainetta, sillä yhtyeen julkaisupuoli on ollut varsin vahvaa ja tasalaatuista. Carnivore Sublime ei tee poikkeusta, vaan tarjoilee kuulijalleen jämäkän paketin vihaista ja nopeatempoista death metalia grindauksen mieleen tuovin ottein. Pelkkää päätöntä kaahailua ei ole kuitenkaan luvassa, ja levy taipuu paikoin myös rikkomaan omaa, tavallaan yksioikoistakin kaavaansa.

Hyvät soundit, tiukka soitto sekä monipuolinen laulu matalasta örinästä korkealta vedettyyn kirkunaan vahvistavat teoksen puolia eri tahoilta. Muutoin yhtye pysyy lestissään brutaalin ja anteeksipyytelemättömän death metalin parissa. Hyvä niin, sillä on vaikea keksiä, mitä lisäarvoa muut elementit tähän toisivat.

Vaikka biisipuolella on vielä matkaa erinomaisuuteen, Carnivore Sublime on helposti alkuvuoden tiukimpia julkaisuja.

Teksti: Serpent